To mænd er taget på 'verdens længste pubcrawl': Så lang er turen

Foto: Shutterstock

To mænd på hhv. 24 og 25 år tog på 'verdens længste pubcrawl', som endte med at strække sig over mere end 4.800 kilometer og 12 lande.

To unge mænd formåede at drikke 165 øl på en nærmest episk rejse, der er blevet kendt som 'verdens længeste pubcrawl' - og indtil videre er de kun halvvejs.

Læs også

Bankrøver fanget i sin egen tunnel

24-årige Harry Bellow og 25-årige Elliot Blake besluttede sig for at fejre, at de var dimitteret fra universitet. De valgte at tage afsted med en rygsæk med tøj og blot 17.500 kroner i kontanter.

De har en plan om at gå mere end 4.800 kilometer på tværs af 12 lande, og det hele skal foregå på et stramt budget. De kom på idéen, fordi de manglede noget at lave, og fordi de havde 'dystre karriereudsigter'.

Det har nu medført, at de har fået mere end 10 millioner visninger og omtrent 130.000 følgere på TikTok, efter at have vandret fra Holland til Tyrkiet. De håber på at nå deres sidste stop i Istanbul i oktober, hvilket vil have taget ca. 120 dage.

"Så mange mennesker har vist os venlighed på vores tur og tilbudt os masser af øl. Det har været livsændrende," siger Harry ifølge Mirror.

"Elliot og jeg ønskede at se verden på en anden måde, og jeg tror, at verdens længste pubcrawl er måden at gøre det på."

"Vi ønskede begge at gøre noget, vi aldrig ville glemme, og vi ønskede at blive fordybet i naturen og se Europa på en måde, der ville åbne vores øjne."

"Vi mødtes en gang om ugen for at tale om, hvad vi ville gøre. Der skulle en masse research til, da vi skulle finde ud af visum og vejr.

"Vi kunne kun blive i Schengen-zonen, som dækker det meste af Europa i 90 dage, hvilket var svært, da 90 dage er grænsen for turistvisum."

"Og vi ønskede ikke at blive arresteret ved grænsen. Så vi valgte nogle lande på sporet uden for Schengen-zonen som Kroatien."

I maj besluttede de sig for en rute på 5.100 kilometer, der ville tage dem gennem 12 lande: Holland, Tyskland, Tjekkiet, Slovenien, Kroatien, Montenegro, Albanien, Kosovo, Nordmakedonien, Bulgarien, Grækenland og Tyrkiet.

De startede seks meter under havets overflade i Holland, og på deres højeste punkt i starten af oktober, vil de befinde sig 2.900 meter over havets overflade på Musala-bjerget, der er den højeste top i Rila-bjergkæden i Bulgarien.

Deres rejse vil også medføre, at de får muligheden for at vandre hen over fantastiske, solrige kroatiske strande og gennem de østrigske alper.

"Jeg var bare fuld af vandrelyst. Jeg ville se verden. Jeg er opvokset i en boble i forstæderne og ville se, hvad der var derude," fortæller Harry.

"Da vi talte om det, var jeg så spændt, men lidt bange, fordi det var så stort et stykke tid, og jeg vidste, at det ville være smertefuldt."

"Jeg kunne ikke vente med at se alle seværdighederne, men jeg var nervøs. Det føltes ikke rigtigt, før vi var i Holland og begyndte at gå."

De planlægger kun at bruge 3.500 kr. pr. person om måneden, hvilket skal gå til mad og øl. Hidtil har de gå omtrent 40 kilometer om dagen med en stor rygsæk, der er fyldt med tøj og kameraudstyr.

De sover i telte eller hjemme hos landmænd, de har mødt undervejs, som har inviteret dem ind til et bad, et måltid og endda tilbudt at vaske deres tøj, siger Harry, der også siger, at den venlighed, de har mødt, har været 'overvældende'.

"Mængden af personer, der allerede har hjulpet os på denne rejse, har været utroligt bevægende og overvældende, og har virkelig genoprettet min tro på menneskeheden," siger han.

"Vi har modtaget så meget venlighed fra tilfældige mennesker i hver eneste by, vi har været igennem."

Indtil videre har de formået at vandre hele 1.900 kilometer, og er for tiden i færd med at vandre igennem Slovenien.

Og selvom de allerede har haft vabler og blå mærker, siger Harry, at det har været det hele værd, og at mange af de spektakulære udsigter, har gjort ham målløs.

"Det sydlige Bøhmen var det sted, der stak mest ud for os. Hvert vindue er åbent. Der er blomster overalt. Der er slotte over det hele. Det var nærmest romantisk," fortæller han.

"Og selvom vi har kæmpet med vabler på vores fødder, har det bare været så smukt."

Indtil videre har de udholdt ekstreme temperaturer under deres vandretur, som er nået op på næsten 40 grader i Tjekkiet, mens de også har været mødt af regn i Rheinsteig, Tyskland, hvor temperaturen faldt til omkring otte grader.

"Vejret har været ret brutalt, da det har været en meget varm sommer," lyder det fra Harry.

En af fordelene ved turen har været det enorme udvalg af 'l, de har nydt at skåle deres vidunderlige rejse med.

Elliot siger, at de har nydt en øl på alle undtagen tre dage, indtil nu, og at de har drukket mere end 165 øl i alt.

Hans foretrukne øl indtil videre, har været en forfriskende Chodovar-'l, som han drak i Chodová Planá i Tjekkiet.

Læs også

Far sov med sin lille baby på maven: Nu har han mistet sin søn for altid

"Vi forventede at se utrolige seværdigheder, men vi er blevet endnu mere forbløffet over de øl, vi har prøvet på denne tur," siger han.

"Vi er ikke rigtig blevet fulde, men vi har drukket en masse øl. Vi har lige haft tre gange, hvor vi ikke drak, da det var umuligt at finde øl, hvor vi var i Tyskland og Østrig om søndagen!"

 

Dagens Gossip