Man troede coronavirus stoppede det: Nu sælger de igen flagermus på kinesiske madmarkeder

Jakob A. Overgaard

244 uger siden

|

30/03/2020
Udland
De kinesiske markeder er allerede åbnet igen. Foto: Shutterstock
De kinesiske markeder er allerede åbnet igen. Foto: Shutterstock
Selvom man i Kina har fået styr på coronavirussen, så er det småt med kontrollen på madmarkederne. I hvert falde vender de tilbage til helt normale tilstande, hvor man nu kan frygte flere dårligdomme.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Søndag kunne kineserne skrive yderligere 31 tilfælde af coronasmittede på deres samlede antl. I forhold til, at coronavirussen havde sit arnested i Wuhan, så er de 31 tilfælde et meget lille antal. De fleste nye tilfælde er kinesere, der vender hjem fra udlandet med smitte. 

Alligevel er det måske for tidligt at fejre, at coronafaren er drevet over. Det ser ellers ud til, at det er præcis, hvad kineserne gør på deres madmarkeder, der nu er begyndt at åbne op for fuldt blus igen. Og alt er ved det gamle.

På trods af nye anbefalinger fra myndighederne angående madmarkederne, så bliver der stadig slagtet dyr. Det er både kaniner og ænder, der efterfølgende skaber store plamager af blod på gulvet sammen med afrevne dyredele og indvolde. 

På samme markeder sælges der flagermus og skorpioner, der bruges i traditionel kinesisk medicin. Netop flagermusen er mistænkt for at kickstarte hele den globale coronakrise. Alligevel afskrækker det ikke de kinesere, der går på markedet for at handle. Vi andre kan så kun frygte, at noget tilsvarende kan ske igen.

I flere kinesiske byer er markederne tilbage på gammel kapacitet. Det betyder at der er godt fyldt op. En ny coronasmitte kan hurtigt og vildt brede sig blandt befolkningen på markeder og sende Kina ud i en ny krise.

Der er også den risiko, at en lignende hændelse, hvor en virus overføres fra dyr til menneske, kan ske igen. Selvom de kinesiske myndigheder har meldt ud, at der skulle laves ændringer i forhold til vilde dyr, så er der intet, der tyder på, at det bliver overholdt. 

Giver 14 dages karantæne til alle indrejsende

I et forsøg på at undgå anden bølge af coronavirus, isoleres alle indrejsende til Kina i 14 dage. Først herefter må de blande sig med befolkningen, og kun hvis de er symptomfri. 

Ifølge officielle tal fra Worldometer er antallet af tilfælde, der er diagnosticeret i det kinesiske fastland oppe på 81.470 siden begyndelsen af  pandemien. 75.700 mennesker er erklæret raske. I alt er 3.304 mennesker omkommet i Kina på grund af Covid-19. 

På trods af kinesernes viden om den risiko, der er ved madmarkederne, er der ikke blevet ændret på procedurerne.