Mand fik amputeret forkert ben på hospital: Blev først opdaget en uge efter

Foto: Shutterstock

En ældre mand har fået amputeret det forkerte ben på et hospital i Østrig. Fejlen blev først opdaget en uge senere.

En ældre mand har fået amputeret det forkerte ben på et hospital i Østrig. Det skriver australske News.com.au. 

Læs også

Vred mor deler foto af fremmede mænd i toget: ‘Jeg håber, jeres koner ser det her’

Ifølge den østrigske avis Heute skulle den 82-årige mand have amputeret sit venstre ben. Forud for operationen blev det endda markeret med en bil, men alligevel endte lægerne med at amputere det højre ben. 

"Vi er dybt chokerede over, at tirsdag den 18. maj, trods kvalitetssikring, fik en 82-årig mand amputeret det forkerte ben," skriver østrigske Friestadt Clinic i en officiel meddelelse ifølge Reuters. 

"Desværre opstod en fejl, hvor højre ben blev amputeret i stedet for venstre, som et resultat af en række uheldige omstændigheder." 

Den fejlede operation, der blev udført tirsdag den 18. maj, er dog gået ubemærket hen, indtil i dag, fortalte Norbert Fritsch, der er medicinsk direktør på Friestadt Clinic, til de fremmødte journalister ved en pressekonference.

Friestadt Clinic (Foto: Facebook)

Som følge af den ældre mands egen tilstand, bemærkede han ikke selv, at hospitalet havde begået den fejl, at de havde amputeret det forkerte ben. Derfor var han nødt til at få overbragt den forfærdelige nyhed ad sine to døtre. 

Heute skriver, at den 'meget erfarne' læge, der var ansvarlig for at udføre operationen den 18. maj, i øjeblikket er på orlov på hendes egen anmodning. 

"Vi er nødt til at finde ud af, hvordan denne fejl kunne ske. Jeg vil gerne undskylde offentlig her," lød det også fra Norbert Fritsch på pressemødet. 

Det østrigske hospital har nu til hensigt at amputere det korrekt ben fra midten af låret og ned. Denne operation kommer til at finde sted i løbet af de næste par dage, når patienten selv har givet samtykke til det.

Læs også

Godt nyt til danskere der savner grænsehandel

Friestadt Hospital har indgivet en klage til anklagemyndigheden, lyder det også fra Heute. 

 

Dagens Gossip