Mand hostede bogstaveligt talt sin lunge op efter han blev indlagt på hospitalet

Foto: NEJM

Der er mange dårlige historier om, at man ikke skal hoste for meget, for så kan ens lunger ryge ud. Det er dog delvist sandt, især efter at en mand fra Californien hostede dele af sine lunger op, efter at han blev indlagt på hospitalet.

Når nogle mennesker hoster meget, kan det næsten lyde som om, at de hoster der lunger op. Sådan lød det dog ikke kun for en 36-årig mand fra Californien, da han bogstaveligtalt hostede noget af sine lunger op, efter han blev indlagt på University of California San Francisco Medical Center med hjerteproblemer.

Den 36-årige mand blev indlagt på intensivafdelingen med kroniske hjertefejl, og grundet hans dårlige historik med hjerte-kar-sygdomme, havde han fået implementeret en pacemaker i tilfælde af, at hans hjerte skulle blokeres.

Det var tydeligt at se, at patientens helbred var nedadgående, da han indtrådte på hospitalet. Hans venstre hjerteventrikel formåede kun at pumpe 20 % blod ud for hvert hjerteslag, mens det normale er mellem 50 til 75 %.

I løbet af hans første uge på hospitalet hostede han dog så meget blod og slim op, og under et intenst hosteanfald formåede han at få en hel intakt del af bronkierne med op, inden han døde den efterfølgende uge.

Dr. Gavitt Woddard der overværer mange operationer på UCSF, fortalte ifølge Daily Mail om, hvordan det kunne lade sig gøre, at han hostede dele af sine lunger op.

Læs også

Derfor må du ALDRIG ignorere stikkende smerter under det højre bryst

”Den har en spaghettiagtig konsistens. Så den ser udelukkende ud som den gør på displayet for at vise anatomien,” lød det fra doktoren.

Selvom det er svært at forestille sig, at man kan leve videre, når man har kastet store dele af sine lunger op, så lykkedes det manden at overleve. Lægerne fik styr på hans lungeproblemer, og blot to dage efter var er ingen alvorlige hosteanfald med hverken blod eller slim.

Desværre gik der blot en uge, og så døde manden på grund af hjerteproblemer. Det skyldes en overbelastning af volumen, hvor der var alt for meget væske i blodet.

Fysisk umuligt at hoste en hel lunge op

Hvis du nogensinde skulle være i tvivl om, hvorvidt det er muligt at hoste en hel lunge op eller ej, så kan du være helt rolig. Selvom nogle hosteanfald kan være værre end andre, så er menneskets lunger for store til at komme igennem et luftrør, og derfor er det fysisk umuligt at hoste en hel lunge op. Det er dog muligt, at man hoster så ekstremt, at lungen popper ud og sætter sig mellem ribbenene, og derfra kan man hoste dele af sine lunger op, som det var tilfældet med den 36-årige amerikaner.

Det er ikke første gang, at man har hørt om personer, der har haft så kraftige hosteanfald, at de har hostet dele af deres lunger op. I 2012 var der en britisk kvinde der led af astma, der havde så store anfald, at hun fik en diskusprolaps i lungen. Det fik hendes lungevæv til at presse sig ud mellem nogle af hendes ribben.

Så selvom man ikke direkte kan hoste sine lunger op, så er det ikke ufarligt, hvis man hoster for meget og alt for kraftigt.

Læs også

Jenna Jameson: Sådan tabte jeg 40 kilo med Keto slankekuren

 

 

Dagens Gossip