Mand kidnapper 7-årig pige fra legeplads: Så laver politiet en grov fejl

11/10/2023 09:42

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sådan noget bør ikke ske! Den 1. oktober kidnappede en ukendt mand en syv-årig fra en legeplads i Buchholz (Niedersachsen). Politiet begik derefter en alvorlig fejl.

Mest læste i dag

Ifølge embedsmændene var fire søskende på legepladsen Kahlenberg (Alte Bahnhofstrasse) omkring klokken 14 den pågældende dag, da manden dukkede op der.

Børnene kendte derfor allerede manden, fordi han gentagne gange havde været på legepladsen i løbet af de sidste par måneder og også leget med børnene.

Denne gang tog manden dog den syv-årige i hånden og gik fra legepladsen med hende. Pigens bror trak hurtigt sin mobiltelefon frem og informerede faderen.

Han satte sig på sin cykel og opdagede manden og hans datter få hundrede meter fra legepladsen. De gik mod Kakenstorf. Faderen tog den syv-årige, kørte hjem og ringede til politiet.

De alarmerede betjente ledte derefter efter den ukendte mand i Trelde og Kakenstorf-området, men kunne ikke finde ham. Det skriver Tag24.

Som Thomas Meyn, leder af Harburg politistation, forklarede tirsdag, begik betjentene efterfølgende en uagtsom fejl. På grund af en intern fejl blev faderen derfor ikke længere som standard kontaktet personligt og blev i stedet først interviewet detaljeret en uge senere.

"Denne tilgang opfylder absolut ikke vores standarder og vil blive fulgt op internt med de ansvarlige," understregede Meyn.

I afhøringen blev der givet en beskrivelse af manden.