Mand gav sin kone særligt kælenavn overfor sine venner: Da hun forstod betydningen forlod hun ham straks

Skrevet af Kamille Isaksen

15 uger siden

|

14/02/2024
Foto: Shutterstock
Da kvinden fandt ud af, hvad hendes mand i al hemmelighed kaldte hende, forlod hun ham med det samme.

Dagens topnyheder

En kvinde har forladt sin mand efter at have opdaget, at han omtalte hende som 'SWMBO' i tekstbeskeder til venner. Denne opdagelse blev dråben, der fik bægeret til at flyde over, og kvinden søger nu skilsmisse, idet hun angiver det forvirrende kælenavn som den endelige årsag til deres ægteskabs opløsning.

Det skriver UNILAD.

Parret, som deler et toårigt barn sammen, har ifølge kvinden oplevet flere problemer i deres ægteskab, som strækker sig ud over det nedladende kælenavn. Konen delte, hvordan intet ændrede sig for hendes mand fra det øjeblik deres søn blev født. "Han blev i vores ægteskabsseng, mens jeg flyttede ind på børneværelset for at tage mig af nattevagterne med vores søn. Han fortsatte med sine lange fredagsfrokoster, som altid blev til fredagsdrinks, fordi de var 'netværksmuligheder'. Han spillede altid sport om torsdagen – han missede ikke engang en uge," skriver hun.

Kvinden beskriver yderligere, hvordan ægteskabet begyndte at skrante, da hendes mand blev hemmelighedsfuld omkring sine planer, på trods af hendes anmodninger om åbenhed. "Det var en mærkelig ændring i vores ægteskab, som jeg ikke havde forventet – denne stædige uvilje mod at fortælle os, hvornår han agtede at deltage i vores liv," skriver hun.

Det var efter at have set en tekstbesked, hvor hendes mand refererede til hende som 'SWMBO' efter en bytur, at kvinden følte, at nok var nok. Hun konfronterede sin mand og fandt ud af, at 'SWMBO' står for 'She Who Must Be Obeyed' – hvilket på dansk betyder ‘Hende, der skal adlydes’. 

En titel som hun fandt urimeligt og nedværdigende.

"Det handler ikke om at 'adlyde' mig eller bede om min tilladelse, som han ofte klagede over. Det er ikke 'at bede om tilladelse', som om han er en teenager, og jeg er hans mor," sagde hun. "Det handler om respekt. Høflighed i at tjekke, om man er nødvendig – at sige, hvad ens planer er."

Kvinden besluttede sig for at forlade sin mand blot en uge senere og skrev til folk, der fulgte med online: "For mig var der ikke noget valg. At blive hos en mand, der værdsatte os så lidt, var ikke en mulighed."