Mand opdager, at hans tarme brygger deres egen 'øl' på grund af sjælden lidelse

Foto: Shutterstock

En 40-årig pastor opdagede, at hans tarme bryggede deres egen 'øl', efter at han blandt andet pustede en alt for høj promille i et alkometer helt uden at have drukket alkohol.

Pastor Adam Stump har en sjælden lidelse, som gør, at hans tarme brygger deres egen 'øl' og dermed gør ham beruset, selvom han ikke drikker alkohol.

Tilsyneladende lyder det meget lækkert at have uanede mængder gratis 'øl' i maven, men lidelsen har gjort Adams liv aldeles bøvlet.

Læs også

Kronprinsesse Mary har fået corona

Adam lider af den medicinske tilstand 'Auto-brewery syndrome' (ABS), som er en meget sjælden medicinsk tilstand, hvor berusende mængder af ethanol bliver produceret i kroppen. Lidelsen gjorde, så Adam blev meget fuld og agressiv - helt uden at indtage alkohol.

Den 40-årige mand begyndte ofte at snakke sløret og få 'black outs' helt umotiveret: "Min tale blev sløret, jeg fik 'black outs' og jeg gik rundt, uden at jeg kunne huske noget af det. Jeg var meget agressiv og kampklar. Jeg gjorde ikke nogen fortræd, men engang smed jeg med spisebordet og var nødt til at få en ven over, som kunne berolige mig," udtalte Adam ifølge Ladbible.

Hans fortvivlede 37-årige kone, Jana Stump, var overbevist om, at han var alkoholiker og drak i smug: "Det var forfærdeligt for hende at tro, at jeg levede et dobbeltliv. Da jeg blev diagnosticeret, kollapsede hun og sagde, at hun ikke kunne klare mere stress," uddybede Stump om dengang, han blev diagnosticeret. 

Det gik op for Jana, at Adam ikke var hemmelig alkoholiker, da han pustede langt over det tilladte i en alkotest efter, at de havde været sammen hele dagen, og han ikke havde drukket én eneste dråbe alkohol.

Adam tog til lægen adskillige gange, men også lægen mistænkte ham for at drikke i smug og være alkoholiker, da ABS er en ekstrem sjælden lidelse. 

Jana undersøgte dog, hvad der kunne være galt, og efter at have læst op på ABS insisterede hun på, at det måtte være det, og Adam blev til sidst diagnosticeret af lægen. 

I dag tager Adam antibiotika mod lidelsen for at undgå at blive fuld. Samtidig undgår han alle former for kulhydrater, da det er disse, som sætter gang i processen. Adam lever altså primært af kød og æg, og så drikker han heller ikke. 

Han udtaler dog: "Jeg har nået til et punkt, hvor jeg har indset, at det er bedre at være sund, så det irriterer mig ikke at se folk spise og drikke. Det er det værd at være mand og far."

Læs også

Ny undersøgelse slår fast: Katte ér psykopater

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip