Manden klatrer pludselig over skinnerne hen mod kvinde: Få sekunder senere tager situationen en uventet drejning

23/10/2023 13:11

Emil Martesen

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Få sekunder senere tager situationen en uventet drejning.

Mest læste i dag

Kvinders sikkerhed i det offentlige rum har været til offentlig skue og efter en række skræmmende eksempler har det også været under konstant debat.

Og nu har en nylig episode på Bruce Grove togstation i Tottenham udløst endnu en bølge af forargelse:

"Du er lige hoppet over sporene for at komme og tale med mig? Hold dig væk fra mig, mand", siger kvinden i en video, hun selv har optaget.

Videoen løfter sløret for en mand, der krydser over live togskinner for at nærme sig en kvinde, der sidder alene på stationen.

Denne hændelse har udløst en strøm af reaktioner og har fået British Transport Police til at iværksætte en undersøgelse:

"Vi er opmærksomme på videoen og undersøger den. Hvis du er offeret, eller har nogen oplysninger, rapporter det til os", svarer British Transport Police på Twitter.

Kvinden delte klippet på TikTok med en advarsel om at passe på manden og 'undgå at rejse alene om natten'.

Men det er ikke kun politiet og borgerne, der har reageret.

Transport for London (TfL) har også kommenteret sagen. De lægger ikke skjul på, at de er kede af at høre, hvad der er sket på deres matrikel:

"Vi er kede af at høre, at dette er sket for dig. Alle bør føle sig trygge på TfL's netværk".

Men denne episode er desværre en af mange, og fremhæver den konstante trussel, som mange kvinder føler i det offentlige rum, og den manglende sikkerhed, der ofte er forbundet med offentlig transport.

Du kan se optagelserne skudt af kvinden, der viser hvordan hun gentagne gange fortæller ham om at holde sig væk, mens han følger hende langs platformen og ned til udgangen, herunder: