McDonalds overrasker med nyt sugerør-tiltag

Foto: Shutterstock.com

McDonalds er gået i gang med et nyt testforsøg, hvor de vil udfase alle sugerør.

Det var uden tvivl godt for miljøet, men knap så godt for forbrugerne, da McDonalds begyndte at udfase deres plastiksugerør som i stedet blev erstattet af papsugerør.

I en nær fremtid kan det dog være helt slut med sugerør, hvis man besøger 'Den Gyldne Måge'.

Læs også

Ville bare have 'sødt billede' med far: Nu væmmes hun over detalje

I første omgang er det udvalgte McDonalds-restauranter i USA, der på testbasis vil forsøge nogle helt nye låg til deres sodavand. De nye låg har en smart funktion, som gør det let at drikke af låget og hvor man samtidig har mulighed for at 'lukket det' så man ikke let spilder sodavand, hvis man er på farten.

Ifølge det britiske medie DailyStar, så har kaffegiganten Starbucks kørt med den type låg i tre år og med stor succes. Formålet er, at man kan udfase alle slags sugerør, og dermed gøre det bedre for miljøet.

"Disse låg hjælper med at optimere vores emballage og eliminere brugen af ​​småt plastik. Det er blot et eksempel på de mange løsninger, vi gennemgår som en del af vores igangværende globale forpligtelse til at reducere spild," fortæller en talsmand fra McDonalds.

Mens testen er i gang vil det dog fortsat være muligt for kunder at anmode om et sugerør, hvis det er nødvendigt. Hvis de nye plastiklåg i fremtiden bliver fast inventar, vil alle sugerør dog blive udfaset.

Det er ikke første gang, at McDonalds forsøger at gøre deres til at skabe bedre vilkår for miljøet.

McDonald's satte et mål i 2018 om at reducere drivhusgasemissionerne fra sine kontorer og restauranter med 36 % mellem 2015 og 2030.

I 2021 udskiftede kæden noget af sit Happy Meal-legetøj i plast til 3-D papirbaseret legetøj, som kunderne selv kan sammensætte.

Læs også

Dejligt nyt til 18.500 danskere: Får penge tilbage

 

 

Dagens Gossip