Mere end 1.300 hooligans får nu inddraget deres pas som straf for fodbolduroligheder

OBS: Billedet er et arkivfoto / Foto: Shutterstock

Selvom ens pas og fodboldkampe umiddelbart ikke har meget med hinanden at gøre, så har det pludselig fået det for 1.300 hooligans. De har nemlig fået frataget deres pas pga. fodbolduroligheder.

Fodboldkampe er for mange lig med grillpølser, fadøl og hygge, men for de få er en dag på stadion desværre lig med vold, romerlys og narkotika. 

Disse hooligans dukker ofte op til kampe udelukkende for at slås med det modsatte holds fans, og de skaber uroligheder og utryghed omkring og på stadion.

Læs også

Stor forskel: Så meget dyrere er de forskellige biltyper blevet det seneste år

Det fører ofte til voldsomme sammenstød fansne imellem og mellem fans og politi, og det er langt fra kun i Danmark, at man har problemer med voldelige hooligans. 

Særligt i Storbritannien er det også et stort problem, og hos vores naboer mod vest har man derfor valgt at give en lang række hooligans forbud mod at komme til fodboldkampe i Storbritannien. 

I forbindelse med VM i Qatar er straffen dog blevet hårdere. 

Det skriver TV2

Må ikke rejse

Hele 1.300 personer, som i forvejen har forbud mod at tage til fodboldkampe i Storbritannien, har nemlig også fået inddraget deres pas, og selvom de to ting ikke umiddelbart hænger sammen, så er der en god forklaring. 

Årsagen er nemlig fodbold-VM i Qatar, som skal afholdes denne vinter. 

Her vil man gerne undgå at voldelige hooligans deltager som tilskuere, og de 1.300 britiske hooligans har derfor fået midlertidigt inddraget deres pas for at sikre, at de ikke kan rejse til Qatar. 

Ifølge det britiske indenrigsministerium er passene blevet inddraget for at sikre, at voldelige og grove fodboldfans holder sig væk fra ørkenstaten.

Læs også

Kvinde dækket af tatoveringer afslører: Ét sted var mest smertefuldt at blive tatoveret

 

 

 

 

Dagens Gossip