Midt i lockdown: Tesla lader folk sove på fabrikken

Foto: Shutterstock

Tesla ønsker at fortsætte produktionen, og tager derfor en ny metode i brug.

I Shanghai er der lukket fuldkommen ned for samfundet. Det virker fjernt i dansk sammenhæng, men i Kina er det en realitet flere steder. Det skyldes den kinesiske nul-tolerance over for covid-19.

Da Tesla ligesom mange andre bilfabrikanter har meget travlt, er det selvsagt dårligt nyt at produktionen på fabrikken er lukket ned.

Læs også

Verdens rigeste har intet hjem: "Jeg sover bogstavelig talt på venners gæsteværelser"

Det vil man gerne ændre på, og derfor kan medarbejderne nu sove på fabrikken. Man laver altså et lukket kredsløb.

Alle ansatte har ifølge Bloomberg fået en madras og en sovepose udleveret, og vil desuden få tre måltider om dagen samt et dagligt tillæg på cirka 430 kroner, skriver Metro.

Der er dog et problem. Fabrikken, som åbnede i 2018, har nemlig ikke nogen sovesale, hvorfor arbejderne vil være forpligtet til at sove på gulvet i et udpeget område.

Andre rum, som endnu ikke er færdige, vil eftersigende blive brugt til brusebad, underholdning og spisning.

Ifølge oplysningerne vil kun dobbeltvaccinerede arbejdere, der bor i de lavest risikobetonede boligområder, få lov til at komme ind på fabrikken igen.

Tesla har arrangeret særlige rejsecertifikater og shuttlebusser for at få alle disse medarbejdere tilbage til fabrikken. De første tre dage efter ankomsten vil alle blive testet dagligt, få regelmæssige temperaturtjek og vaske hænder hyppigt.

Teslas fabriksarbejdere bliver bedt om at arbejde 12 timer om dagen i seks sammenhængende dage om ugen med én fridag. Før nedlukningen i marts skulle personalet arbejde i fire sammenhængende dage efterfulgt af to fridage.

Disse nye arbejdsbetingelser vil angiveligt være på plads indtil 1. maj, dog med forbehold for ændringer.

Teslas Shanghai-fabrik producerer udelukkende deres Model 3 og Model Y-køretøjer.

Læs også

Zelenskyj: Hvis Vesten bare gjorde dette, havde krigen for længst været slut

 

 

Dagens Gossip