Milliardregn over lille by: 165 mennesker skal dele over 1 milliard kroner

Foto: Shutterstock

I en lille belgisk by har indbyggerne alle smidt penge i en lottopulje, som nu har givet den helt store udbetaling.

En gruppe borgere fra den lille belgiske landsby Olmen kommer formentlig til at give ekstra store julegaver i år. I den lille by har 165 indbyggere nemlig vundet jackpot i Europas største lotteri, EuroMillions.

Beløbet er da også af en ganske anseelig størrelse. Helt præcist har man vundet 1.063.000.000 kroner.

Læs også

Putin advarer: Truslen om atomkrig stiger

De 165 landsbyboere har betalt ligeligt ind til lodtrækningen, og de modtager nu hver især knap 6,5 millioner kroner, skriver BBC.

Det er den "bedste julegave", lød det fra en af borgerne, da vedkommende fik besked omkring den store jackpot, fortæller Joke Vermoere, der er talsperson fra Belgiens Nationale Lotteri. 

I Belgien er det ikke unormalt at borgere laver én stor pulje, hvor alle indbetaler et lige stort beløb. Det øger sandsynligheden for at vinde, hvilket dette eksempel jo bekræfter.

Ejeren af den kiosk, hvor lodderne blev solgt, måtte fortælle sine kunder fem-seks gange, at de havde vundet den helt store jackpot, da de ikke kunne tro det.

Vindernes identitet er ikke blevet offentliggjort. EuroMillions er organiseret af ni europæiske lande, og tidligere har en brite vundet næsten 1,7 milliarder kroner i den store jackpot pulje.

I Danmark har vi Eurojackpot, som også er en europæisk lottopulje på tværs af flere lande. Her er de deltagende lande Danmark, Sverige, Norge, Island, Finland, Estland, Letland, Litauen, Holland, Tyskland, Tjekkiet, Ungarn, Kroatien, Slovenien, Italien, Spanien, Slovakiet og Polen.

Læs også

Fra i dag bliver det alvor: Så vanvittigt dyr bliver elprisen

 

 

Dagens Gossip