'Min verden brød sammen, da min datter var dødfødt: Så blev jeg nægtet barsel'

Foto: Instagram

I november sidste år brød en kvindes verden sammen, da hendes barn var dødfødt. Værre blev det, da hun også blev nægtet barselsorlov.

Den kommende mor, Elizabeth O'Donnell, var gravid i syvende måned med sin datter Aaliyah Denise, da hun bemærkede, at hendes baby var stoppet med at sparke. Det skriver The Sun.

Læs også

Hudløs ærlig mor: 95 procent af tiden kan jeg ikke lide min lille datter

For at være sikker, fik læreren fra Washington D.C. en tid på Washington University Hospital, hvor hun talte med lægerne om hendes bekymringer. 

Her fik Elizabeth den forfærdelige nyhed, at de ikke kunne finde barnets hjerterytme. 

Elizabeth har selv beskrevet sin oplevelse i et dybt følelsesladet opslag på Instagram, hvori hun forklarer, at lægerne var nødt til at igangsætte fødslen, for at hun kunne føde Aaliyah, og at den traumatiske fødsel varede næsten 48 timer. 

Men efter at Elizabeth havde oplevet det forfærdelige tab, fandt hun også ud af, at hun ikke var berettiget til at få barselsdagpenge, og blev forventet at vende tilbage til sit arbejde.

Foto: Instagram

Inden Aaliyahs død, var Elizabeth berettiget til at få otte ugers betalt orlov - og hun planlagde desuden at bruge et ferietillæg samt hendes ubrugte feriedage. 

Men Elizabeth, der har været lærer på Watkins Elementary i syv år, hævder, at District of Columbia Public Schools fortalte hende, at hun ikke længere var berettiget til betalt orlov, da hun kun 'skulle pleje sig selv'. 

"Læs det igen for at forstå, hvor alvorligt ufølsomt og sårende en sådan erklæring er for en mor, der har født en dødfødt baby," skriver hun på Instagram.

Foto: Instagram

Elizabeth fortæller, at District of Columbia Public Schools krævede, at hun kunne fremvise en fødselsattest, hvis hun skulle være berettiget til betalt orlov, men det eneste hun havde, var Aaliyahs kremeringspapirer. 

"Deres politik straffer mig i bund og grund for ikke at gå ud af hospitalet med min datter, Aaliyah. De har ingen respekt for det faktum, at min krop stadig heler efter at have født et barn, og at min krop stadig fungerer, som om der var et barn at made," skriver hun også. 

Da hun udtalte sig til Yahoo!, hævdede hun, at hun fik besked på at søge om ubetalt orlov, og bruges hendes sygeorlov til at dække hendes fravær.

Foto: Instagram

Jeg forklarede, at jeg fødte et barn, hvilket er en af kvalifikationerne til den otte ugers betalte orlov. Jeg fik igen afslag og de fortalte, at det ikke længere gjaldt mig," hævdede hun. 

I sit Instagram-opslag skriver hun, at processen har betydet, at hun er blevet tvunget til at genopleve traumet flere gange i løbet af de seneste måneder. 

"Otte uger efter fødslen bør dækkes som betalt orlov, uanset om dit barn kommer ind i denne verden med åndedrag eller ej," skriver hun.

Læs også

Mor trak 6-årig søn efter sin bil indtil han døde

"Ingen kvinde bør genopleve dette traume, som jeg har gjort. Det er modbydeligt. Jeg deler dette billede af min datter Aaliyah og jeg, så alle ved, at jeg er stadig er en mor.