Mor får bøde på 5000 kroner for at smide cigaretskod ud af bilvindue på McDonald’s

Ninna Andreasen

382 uger siden

|

22/03/2017
Kvinden nægter at have smidt cigaretten.

Dagens topnyheder

En 32-årig mor til fire har fået en bøde på knap 5000 koner for at smide en cigaret på McDonald’s parkeringsplads i den britiske by Hull.

I første omgang fik hun en bøde på 75 pund, men efter hun nægtede at betale den, er den gået væsentligt op, skriver The Mirror.

Jennifer Bell modtog et brev, hvori hun blev beskyldt for at smide cigaretten ud af sit bilvindue på parkeringspladsen den 2. december. Der var vedlagt billeder, og de lokale myndigheder mente, at billederne beviste moderens skyld.

Da hun ikke dukkede op til et retsmøde, blev hun kendt skyldig. Dermed løb bøden op.

På trods af dommen og bøden påstår den 32-årige, at hun ikke rød på fastfood-kædens parkeringsplads. Hun mener ikke, at de billeder, som myndighederne har sendt til hende, beviser hendes skyld, fordi hun på dem har en kop thé i sin højre hånd – hånden, hun normalt bruger til at holde cigaretten med.

- Jeg ringede til kommunen og spurgte, om de havde flere beviser. De sagde, at de ikke kunne få overvågningsbåndet, og så glemte jeg det bare, indtil jeg fik brevet fra retten, siger Jennifer Bell.

Selve bøden er nu fordoblet til 150 pund – omtrent 1200 kroner. Dertil kommer, at hun skal betale sagsomkostninger på 400 pund og et ”offergebyr” på 30 pund. Dermed ender bøden på de 580 pund, som svarer til knap 5000 kroner.

Jennifer Bell har fire børn på mellem seks og 11 år. Hun har desuden en 16-årig slægtning boende. Derfor er bøden så stor, at det har enorm indflydelse på hendes privatøkonomi.

- Det er et sindssygt beløb. Jeg har fem børn i mit hjem i øjeblikket, og hvis nogen af dem smider affald på gaden, får jeg dem til at samle det op igen med det samme, siger den 32-årige.

Kommunen har sat hårdt ind over for affald på gaderne, og siden kampagnen gik i gang, har der været en 20 procents stigning i antallet af borgere, der anmelder folk for at smide skrald.