Mor var overbevist om, at hendes baby var syg: Lægerne stemplede hende som hysterisk

Ninna Andreasen

387 uger siden

|

09/02/2017
Da den lille pige begyndte at svede, kaste op og have svært ved at trække vejret under amning, vidste moren, at der var noget galt. Trods utallige ture til lægen, blev hun afvist som ”neurotisk”. Men hun vidste, at noget var helt galt.

Dagens topnyheder

At blive afvist som hysterisk og neurotisk, når man er bange for sit barns velbefindende, kan være en besked at slugte. Men det var nøjagtig den reaktion, Becky fik, da hun flere gange tog sin lille pige med til lægen.

Lille Kirsty begyndte at svede, kaste op og havde problemer med vejrtrækningen under amning. Moren vidste, at noget var helt galt. Det viste sig desværre, at hun havde ret. Det fremgår af en ny bog skrevet af den førende hjertekirurg Stephen Westaby, ifølge The Mirror.

Selv da den seks måneder gamle pige endelig blev indlagt, blev hun fejldiagnosticeret med bronkitis. Det var først, da hun var på dødens rand og lå grå og slap i sin mors arme, at årsagen til symptomerne blev fundet.

Kirsty havde alvorligt hjertesvigt efter flere uopdagede hjerteanfald, som hun havde lidt under i stilhed, fordi hun ikke kunne kommunikere.

- I virkeligheden led babyen under gentagende små hjerteanfald med voldsom smerte i brystet, som hun hverken kunne forklare eller forstå. Menneskekroppen kan være ond, skriver Stephen Westaby i bogen.

Han opererede pigen, efter diagnosen blev stillet. Han opdagede, at situationen var endnu værre end først antaget. Forældrene blev endda advaret om, at de nok skulle indstille sig på at miste deres barn.

Men i et sidste desperat forsøg udførte kirurgen et indgreb, om indtil da aldrig var blevet udført på et barn. Han fjernede en tredjedel af hendes hjerte og syede det sammen igen. Det reddede Kirstys liv.

(Artiklen fortsætter under billedet)

I dag er Kirsty 18 år gammel. Hun dyrker idræt, passer sin skole og bruger tid med vennerne.

Hendes historie er blot en af de mange i kirurgens bog, som beskriver en række patienters historier fra hans 40 år som læge.