Mulig varmerekord i weekenden: Her kan det blive op til 40 grader

Skrevet af Mathias Madsen

15/06/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En usædvanlig varme er lige nu på vej op gennem Europa.

Mest læste i dag

Selvom kalenderen siger sommer, så har vejret de sidste par uger været ekstremt svingende. 

Danskerne er blevet budt alt fra blå himmel og 20 grader til skybrud og torden, men nu ser det ud til, at varmen og sommeren for alvor rammer i slutningen af denne uge.

En usædvanlig varme er nemlig på vej ind over det vestlige Europa. 

Varmen befinder sig lige nu ifølge TV2 i Spanien i det sydlige Europa, hvor landet de seneste par dage har oplevet usædvanligt høje temperaturer på den anden side af 30 grader, og dén varme får danskerne formentlig også glæde af i weekenden. 

Først er det dog Frankrig, som bliver ramt af hedebølgen, der muligvis kommer til at skrive fransk vejrhistorie i weekenden. 

Selvom det ikke er usædvanligt med varme i især det sydlige Frankrig på denne tid af året, så er det nemlig udsædvanligt, at termometrene kan ramme over 40 grader, hvilket det ser ud til, at de kommer til i weekenden. 

I løbet af fredag og lørdag forventer man nemlig 40 grader eller mere i flere dele af det sydvestlige Frankrig. 

Især lørdag forventes at blive varm og måske endda den varmeste dag nogensinde registreret i landet, da enkelte prognoser spår, at temperaturen enkelte steder rammer 45 grader. 

Hvis temperaturen kommer over 44,1 grader, er det ny varmerekord. 

Fortsætter mod Danmark

Varmen ruller fredag og lørdag videre op gennem Europa, og i weekenden kan tyskerne således også se frem til varme dage. 

Ifølge TV2 forventes der op mod 35 grader eller mere i Berlin i slutningen af ugen, og lørdag og søndag forventes Danmark også at blive ramt af høje temperaturer, selvom man nok ikke skal regne med 40 grader som i Frankrig. 

De fleste steder vil temperaturerne ramme 25 grader herhjemme, men enkelte byer kan være heldige at ramme de magiske 30 grader, som er grænsen for en såkaldt 'tropedag' i Danmark. 

Læs mere om det ved at trykke på artiklen herunder: