Mystiske brande, droner og eksplosioner tyder på, at krigen har krydset grænsen til Rusland

Brand på et russisk militæranlæg d. 27. april nær Belgorod / Foto: Telegram / @zhest_belgorod

Rusland har siden krigens start nærmest dagligt oplevet mystiske og uforklarlige brande og eksplosioner.

Krigen er uden tvivl kommet til Ukraine. 

Landet og den ukrainske befolkning har siden d. 24. februar lidt under russiske bombardementer, og flere af landets største byer er ikke længere til at genkende, men nu tyder flere ting på, at også Rusland er begyndt at mærke krigens ødelæggelser. 

Læs også

Historisk høje tal: Så meget rigere er danskerne blevet

Det enorme land oplever nemlig flere og flere mystiske brande og eksplosioner, som primært rammer militære områder, bygninger og infrastruktur, og flere russiske borgere har berettet om ukrainske droner, som er styrtet ned langt inde på russisk territorium.

Det skriver blandt andre TV2

Ifølge mediet har Rusland i løbet af krigens første 60 dage oplevet mindst 22 mistænkelige brande spredt ud over hele landet. 

Det gælder blandt andre branden på et russisk militæranlæg og ammunitionsdepot i nærheden af Belgorod og en brand på et oliedepot i samme område i starten af april.

Branden på ammunitionsdepotet ved Belgorod skabte flere eksplosioner, som fik granater til at regne ned over en nærliggende gård / Foto: Telegram / @zhest_belgorod

Fredag d. 27. april udbrød der ligeledes brand på et oliedepot syd for byen midt om natten, hvilket førte adskillige eksplosioner med sig.

Branden på oliedepotet syd for Belgorod d. 27. april / Foto: Telegram / @zhest_belgorod

Landet har desuden oplevet sabotage flere steder; såsom sprængte jernbanebroer.

En russisk jernbanebro, som ligger 12 kilometer fra den ukrainske grænse, blev forleden ødelagt / Foto: Telegram / @roman_starovoit

Om det er Ukraine eller måske russiske oprørere, som står bag de mystiske brande og mistænkelige angreb, er ikke til at vide, men flere højtstående ukrainske embedsfolk har givet udtryk for, at Ukraine godt kan have haft en finger med i spillet. 

D. 25. april udtalte den ukrainske generalløjtnant Ihor Romanenko således følgende til 'Radio Free Europa' efter adskillige brande i den russiske by Brjansk: "Vi vil ikke bare se til, mens de rammer vores togstationer, brændstofanlæg, smøreoliefabrikker og så videre. Tiden er kommet til, at dette også sker for dem."

Mykhaylo Podolyak, der er politisk rådgiver for Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, har ligeledes antydet, at Ukraine står bag angrebene, da han skrev følgende på beskedtjenesten Telegram kort tid før brandene i Brjansk:

"Hvis I beslutter jer for at invadere et andet land, slå alle dér ihjel med kampvogne og bruge lagerbygninger i jeres lokalområder til at muliggøre drabene, så skal gælden på et eller andet tidspunkt betales."

Han skrev desuden følgende efter brandene: "Karma er en grusom ting."

Det er ikke kun i byer tæt på den ukrainske grænse, at Rusland oplever mystiske brande.

Det er også sket i blandt andet Moskva, hvor 17 mennesker omkom i en brand på et militært forskningscenter d. 21. april, og på øen Sakhalin, som ligger nord for Japan, hvor der d. 30. april udbrød brand på et atomkraftværk.

Udover de mange mystiske brande og eksplosioner har flere russiske borgere også berettet om, at ukrainske droner flyver rundt i russisk luftrum. 

Det er hverken bekræftet af Ukraine eller Rusland, men på de sociale medier er der delt billeder af nedstyrtede ukrainske droner i blandt andre den russisk by Kursk, som ligger næsten 100 kilometer fra grænsen.

 

Læs også

Ekspert med bizar opfordring: Spørg din baby om lov

 

 

 

 

 

Dagens Gossip