Nabokrig gået amok: Bøde på 260.000 kroner og 6 måneders ubetinget fængsel

10/07/2023 11:50

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
Skænderier med naboerne er noget nyt, men de færreste har haft sådan en slem omgang, at det endte med bøder og fængselsstraf.

Mest læste i dag

Udgangspunktet for den ti år lange nabostrid, der til sidst endte i retten, er en fælles indkørsel, som den pensionerede taxachauffør Yvonne Rogers delte med Janice Wright.

Ifølge Daily Mail er stridens kerne, at Rogers blokerede den fælles indkørsel med planter.

En rasende Janice Wright har klaget over, at Rogers' potter og tilgroede græsplæne gjorde det svært for hende at skubbe sit barnebarns barnevogn op til hendes hovedindgang.

Sagen har stået på i 10 år og endte til sidst med nederlag for 72-årige Rogers.

Wright klagede over, at hendes nabo Rogers var begyndt at hindre hendes adgang fra omkring 2012 ved at placere potteplanter på hendes side af indkørslen, placere havepynt langs indkørslen og lade træer og planter vokse fra haven og hænge ud over indkørslen.

Sådan så det ud inden plantningen:

Foto: Privat

Sådan så det ud efter plantningen:

Foto: Privat

Til sidst blev Wright så irriteret på naboen, at hun trak hende ind i retten, hvilket beordrede Rogers til at fjerne forhindringen.

Men Rogers har ikke overholdt beslutningen, og blev dermed ført for retten igen i juni i år. Hun blev derefter dømt til at betale sagsomkostninger på 30.000 britiske pund, svarende til godt 260.000 dkk, samt en betinget fængselsdom for at have ignoreret en tidligere retskendelse om at fjerne planterne.

Rogers' svar på retssagen var at undlade at møde op, i stedet for at sende en række truende, nedsættende og anklagende e-mails til de involverede parter, inklusive nabo Janice Wright.

I en appel om at få dommen omstødt i sidste uge sagde Rogers' advokat, at hun havde fjernet potterne efter retssagen i juni og nu ønskede at beskære buskene. Advokaten fortsatte med at sige, at hun lider af alvorlige underliggende helbredsproblemer og nu planlægger at flytte fra gaden for at lægge striden bag sig.

Retten vil på et senere tidspunkt træffe afgørelse om klagen.