Netflix-stjerne skal i fængsel på livstid

Foto: Shutterstock

Den 24-årige skuespiller Ryan Grantham som spillede rollen Jeffery Augustine i Netflix serien Riverdale.

Den amerikanske skuespiller Ryan Grantham er blevet idømt livstid, efter at have erklæret sig skyldig i at have slået sin mor ihjel, Barbara Waite, i 2020.

Han erklærede sig skyldig og fik sin dom ved British Columbia Supreme Court in Vancouver i onsdags.

Læs også

Disse 5 strømtyve er de værste i hjemmet

Anklager fortæller også at han havde planer om at dræbe den canadiske Premierminister Justin Trudeau.

Ryan indrømmer at have skudt sin mor i baghovedet, da hun sad og spillede klaver i deres hjem, nord for Vancouver, blev der fortalt i retten, ifølge BBC.

I en video taget fra hans Go-Pro kamera efter mordet, filmer Ryan sin mors lig mens han siger: “Jeg skød hende i baghovedet,” efter lidt stilhed siger han så: “Hun skulle have vidst det var mig.”

Efter at have drukket øl og røget hash i timerne efter mordet, pakkede han en bil med 3 pistoler, ammunition og 12 molotov cocktails han havde lavet, samt campingudstyr og en planlagt rute til Justin Trudeau’s Rideau Cottage bolig.

Han kørte knap 200 kilometer øst til byen Hope, før han vendte om og kørte til en politistation i Vancouver, hvor han sagde til en betjent: “Jeg har dræbt min mor.”

I retten blev der også fortalt at Ryan havde overvejet at lave masseskyderi ved Vancouver’s Lions Gate Bridge eller ved Simon Fraser University, hvor han selv har gået, men han besluttede sig for at vende om og melde sig selv.

Den tidligere skuespiller medvirkede i en episode af Riverdale i 2019, han medvirkede også i fantasy dramaet Supernatural, og filmen Diary of a Wimpy Kid fra 2010.

Grantham har været i varetægt i over to år, og har gennem perioden medvirket i mental sundhedsprogrammer.

Gennem retssagen har hans advokater argumenteret for at han har haft problemer med angst og depression, og han har udvist et ønske om at tage sit eget liv og skade andre mennesker i de sidste måneder op til hans anholdelse.

Han vil ikke have mulighed for prøveløsladelse i de første 14 år af hans dom.

Læs også

Mand skulle på ferie uden konen: Så tog hun sin hævn

 

Dagens Gossip