Nøgen vingesnegl i Ukraines farver fundet under havets overflade

Foto: Facebook / Ladbible

Et meget sjældent dyr i nogle helt bestemte farver er observeret under havets overflade.

Havet er et mystisk sted, som fylder 70 procent af vores planets overfladeareal. 

Verdenshavene er så store, dybe og ufremkommelige, at man ifølge Illustreret Videnskab vurderer, at vi stadig ikke har opdaget omkring to tredjedele af de dyr, der lever under vandoverfladen.

Læs også

Entusiaster jubler: Sjældent dyr set for første gang i Danmark

Man må derfor forvente, at der findes nogle virkelig mærkværdige dyr i 'det dybe blå', men allerede blandt dem vi kender til er der faktisk nogen, som er højst usædvanlige. 

En række af disse dyr kan ses i en video, som er blevet delt på Facebook. Se den herunder:

Her kan man blandt andet se en gennemsigtig fisk, en camoufleret krabbe og et helt specielt dyr (cirka 45 sekunder inde i videoen), som hedder en "seaangel [red. søengel]" eller på dansk en 'nøgen vingesnegl'.

Foto: Facebook / Ladbible

Udover at være meget lille - ofte mindre end én centimeter - og sjælden, er lige præcis denne nøgne vingesnegl speciel, da den tilsyneladende er 'klædt' i Ukraines flags farver; blå og gul, hvilket må siges at være passende i disse tider, hvor landemærker over hele den vestlige verden bliver farvet i det krigshærgede lands farver for at vise sympati og opbakning. 

Dyret, vis videnskabelige navn er 'gymnos (red. nøgen) soma (red. krop), er normalt gennemsigtig, hvilket er grunden til, at den på mange sprog hedder noget med nøgen. 

Det engelske navn kommer af, at dyret har nogle 'vinger', som nærmest får den til at ligne en engel. 

De nøgne vingesnegle lever under havets overflade i de fleste dele af verden, da de både kan leve i iskoldt vand under isens overflade og i varmt tropisk vand.

Læs også

Vanvittig sjældent fund i den danske natur

 

 

 

Dagens Gossip