Nordkorea med alternativ behandling af covid-19: Drik te

Foto: Shutterstock

I Nordkorea tager man alternative midler i brug.

Selvom store dele af verden er færdige med covid-19, så hersken virussen stadig. I Nordkorea har man først nu for alvor fået virussen ind i landet. Det er naturligvis et stort problem - ikke mindst for Kim Jong Un, som for alt i verden gerne vil fremstå perfekt og ufejlbarlig.

Man vil så gerne rode bod med virussen, så man rent faktisk kommer med råd til behandling af virussen. Nordkorea tyr til traditionel medicin og behandling i denne kamp.

Læs også

Sofie Linde springer ud som undertøjsmodel

Traditionel medicin er "effektivt til at forebygge og helbrede den ondskabsfulde sygdom", rapporterer det statsstyrede nyhedsbureau KCNA ifølge B.T.

Det første coronatilfælde i landet blev først registreret for godt en uge siden, men siden da har der været høj fart på smitten. I Nordkorea er der nemlig ikke vacciner.

Landets lederskab har hidtil afvist tilbud om hjælp udefra. Sidste år takkede Nordkorea for eksempel nej til tre millioner doser af en kinesisk produceret coronavaccine. For de, der ikke er alvorligt syge af covid-19, anbefaler regeringspartiets avis Rodong Simnun ingefær- eller kaprifoliumte.

Varme drikke som te kan mindske nogle coronasymptomer såsom ondt i halsen eller hoste og hjælpe med at holde væskeniveauet i balance. Og ingefær kan hjælpe til at mindske inflammation og smerte.

Dog kan det ikke direkte modarbejde covid-19. Også indtag af saltvand er blevet populært. "Tusinder af ton salt" er angiveligt blevet  sendt til den nordkoreanske hovedstad, Pyongyang, for at lave et antiseptisk middel.

Stats-tv anbefaler desuden, at borgere bruger smertestillende midler såsom ibuprofen samt antibiotika.

Nordkorea, som anslås at have cirka 26 millioner indbyggere, siger selv fredag, at man opnår "gode resultater" i kampen mod landets første coronaudbrud.

Fredag er antallet af personer med febersymptomer steget til over to millioner. I Nordkorea opgøres reelle smittetilfælde ikke, hvorfor man kun kan henholde sig til febersymptomer.

Læs også

Nu melder eks-kæresten ud: Det ved jeg om Sidney Lees død

 

Dagens Gossip