Nu bliver cannabis lovligt

Foto: Shutterstock.com

Det overvejes, om man skal legalisere besiddelse af cannabis.

Hvis du er glad for cannabis, så er der en god nyhed på vej.

Tysklands kommende regering, som består af Socialdemokraterne (SPD), De Grønne og Frie Demokrater (FDP) har udmeldt, at de seriøst overvejer at legalisere besiddelse af cannabis. Det skriver DW.

Repræsentanter fra partierne fortalte torsdag til den Essen-baserede mediegruppe Funke, at de arbejdede på forslag til "at indføre kontrolleret distribution af cannabis til voksne til rekreative formål i autoriserede butikker.”

Læs også

Jake spiste en hashkage: Så gjorde han noget han fortryder resten af livet

Det grønne parti og erhvervsfokuserede FDP har begge opfordret til kontrolleret legalisering af cannabis i årevis, da politiet og de strafferetlige tjenester befinder sig begravet under en lavine af i sidste ende små sager, som er voldsomt ressourcekrævende.

For ikke at glemme farerne ved det sorte marked og de ukontrollerede produkter, der sælges der.

Partiets embedsmænd har dog understreget, at stram regulering og beskyttelse af børn vil være altafgørende fremadrettet, skulle legaliseringen komme.

Selvom salg og forbrug af cannabis til rekreative formål længe har været legalt i Holland under kontrollerede forhold i mange år, har andre europæiske lande været langsomme til at følge trop.

I sidste måned blev Luxembourg derfor det kun andet EU-land til at legalisere rekreativ brug af cannabis.

Luxembourg blev samtidig også det første land til at legalisere dyrkning af planten til ikke-medicinske formål, hvilket fortsat er ulovligt i Holland.

Koalitionspartierne har ikke kommenteret på, om dyrkningen af ​​hash i Tyskland også bliver lovlig.

I Danmark kører debatten on/off, men man er ikke kommet længere end at tillade cannabis til medicinsk brug. De seneste år er brugen af disse dog steget meget, og især cannabisolie er blevet populært til formål som gigt, sklerose og cancer.

Læs også

Kort fornøjelse for Jes Dorph: Nu er det slut