Nu er det slut: McDonald's sælger 850 restauranter

Foto: Shutterstock

Én af verdens største og mest populære fastfoodkæder har netop meldt ud, at de vil sælge 850 af deres restauranter.

Den amerikanske fastfoodkæde McDonald's har næsten 40.000 restauranter fordelt ud over hele verden, og det er de færreste lande, der ikke har mindst én restaurant med det gyldne 'M' på taget. 

850 af de restauranter lukkede midlertidigt for nogle uger siden. 

Læs også

Krigen i Ukraine kan føre til flere flygtninge fra verdens fattigste lande

Det skyldes, at burgerkæden valgte at sætte en midlertidig stopper for al deres aktivitet i Rusland som konsekvens af landets invasion af Ukraine. 

Nu har fastfoodkæden i en udtalelse ifølge TV2 meldt ud, at det skal være permanent slut med at få den klassiske 'Big Mac'-burger i Rusland. 

Kæden har således ifølge Reuters oplyst mandag, at de har tænkt sig at sælge samtlige 850 restauranter i Rusland, som normalt beskæftiger mere end 60.000 ansatte.

I udtalelsen lyder det, at krigen i Ukraine har gjort, at forretningen i Rusland "ikke længere er rentabel" og ikke "flugter med McDonald's værdier."

McDonald's er dermed ifølgte Sky News den største vestlige virksomhed, der forlader det russiske marked siden invasionens start d. 24. februar.

Selv når alle 850 restauranter i Rusland er blevet solgt, vil McDonald's ifølge Wikipedia fortsat være verdens anden største private arbejdsgiver med cirka 1,7 millioner ansatte (næstefter amerikanske Walmart med 2,3 millioner ansatte).

McDonald's tæt på 40.000 restauranter ligger i mere end 100 forskellige lande og servicerer hver dag omkring 69 millioner kunder.

Den amerikanske fastfoodkæde blev grundlagt i 1940 og kom til Danmark i 1981, hvor den første restaurant åbnede over for Tivoli i København. 

I dag er der tæt på 100 McDonald's-restauranter i Danmark, og kæden har omkring 4.000 ansatte i Danmark. 

Læs også

Af hensyn til flysikkerheden mister store dele af Nordjylland signalet i maj

 

 

 

Dagens Gossip