Nu er Prins Philips dødsårsag fundet

Foto: Shutterstock.com

Det er nu afsløret, hvad det var, der var skyld i Prins Philips død.

Den 9. april lød der en trist melding fra det britiske kongehus. Beskeden lød på, at prins Philip var sovet stille ind på Windsor Castle. 

Prins Philip blev 99 år og ville den 10. juni være fyldt 100 år. Han havde i en længere periode skrantet med helbredet og beskeden fra det engelske hof lød på at prinsen var sovet stille ind.

Læs også

Datter rækker buschaufføren en seddel: Så går alvoren op for ham

Nu er der nyt om årsagen til prins Philips død - ifølge Hello Magazine afslører dødsattesten nemlig nu, at prins Philip døde af alderdom.

Dokumentet der netop er blevet offentliggjort er certificeret af Sir Huw Thomas, der er læge hos hoffet. 

"Alderdom" er i Storbrittanien en både juridisk og lægelig accepteret term, når der er tale om en patient på over 80 år og når lægen der underskriver dødsattesten "personligt har taget sig af den afdøde gennem en længere periode og har observeret en tilbagegang i patientens gennerelle helbred." 

Prins Philips fulde navn fremgår også af dokumentet som: Hans Kongelige Højhed Prins Philip, Hertug af Edingburgh tidligere kendt som prins Philippos af Grækenland og Danmark tidligere kendt som Philip Mountbatten". 

Begravelsen fandt sted på Windsor Castle lørdag den 17. april kl. 15. 

I alt deltog kun 30 gæster i begravelsen, grundet corona-restriktionerne. Heriblandt både prins William og prins Harry, som dog rejste alene, mens hans højgravide hustru Meghan blev tilbage i Californien, hvor parret nu bor. 

Et par dage efter prins Philips død, udsendte Harry en pressemeddelelse hvori han hylder sin farfar.

Han var en klippe 

"Min bedstefar var en man af tjeneste, ære og fantastisk humor. Han var sit autentiske selv med en alvorligt skarp humor, og han kunne tage alles opmærksomhed i et rum med sin charme - og du vidste aldrig, hvad han ville sige som det næste," lyder det i pressemeddelelsen fra Harry, som fortsætter:

"Han vil blive husket som den længst regerende gemal til monarken, en dekoreret soldat, en prins og en hertug. Men for mig, ligesom det er for mange af jer, der har mistet en nær person eller en bedsteforælder i det smertende sidste år, var han min bedstefar: Mester i at grille, en legende inden for godmodigt drilleri og fræk helt ind til det sidste."

"Han har været en klippe for Hendes Majestæt Dronningen med enestående hengivenhed ved hendes side gennem 73 års ægteskab, og mens jeg kunne fortsætte, ved jeg, at han lige nu ville sige til os alle med en øl i hånden: "Åh, kom nu videre!"

"Så på den note, bedstefar, tak for din tjeneste, din dedikation til bedstemor, og for at være dig selv. Du vil blive savnet, men altid husket af nationen og verden. Meghan, Archie og jeg (såvel som din fremtidige oldebarn) vil altid have en særlig plads til dig i vores hjerter."

"Per Mare, Per Terram (latinsk for "ved hav, ved land", red.)", lød det fra Harry i pressemeddelelsen.

Læs også

TV 2-par afslører: Sådan mødte vi hinanden