Nu kan du få en universitetsgrad i mad, druk og livet

Skrevet af Mathias Madsen

05/01/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mange unge sidder for tiden dybt begravet i eksamener på de videregående uddannelser, og i sådan en tid kan man måske godt fristes til at droppe ud og skifte spor.

Mest læste i dag

Overvejer man at finde en ny vej her i livet, så tilbyder et universitet i Frankrig lige nu en uddannelse, som de fleste nok vil mene, at de har ret godt styr på i forvejen. 

Universiteten tilbyder nemlig uddannelsen BMV, som er en forkortelse for 'boire, manger, vivre', som groft oversat betyder 'drikke, spise, leve' - og det er lige præcis det, som man bliver undervist i. Det skriver Unilad.

Starter man på uddannelsen på det eftertragtede universitet, Sciences Po Lille, kan man se frem til fag som 'Gastro-diplomati' og 'Terrestrisk mad'.

Det er dog ikke kun teori og teknik der undervises i, og man kan således også finde et fag som 'kampen mod sexisme i køkkenet', som er blevet oprettet efter en lang række klager om sexisme på arbejdspladsen fra kvinder i kokkefaget. 

Er man lidt i tvivl om, hvad man helt præcist laver på sådan en uddannelse, så kan The Telegraph berette, at porfessor Benôit Lengaigne, som underviser i 'Terrestrisk mad', kan fortælle, at elevernes opgaver blandt andet handler om 'plantebaserede alternativer til kød' og 'landbrugets historie'. 

Udover almindelig undervisning og opgaveskrivning så deltagerne de studerende også i konferencer som for eksempel 'Umami og hemmeligheden bag den femte smag', som blev afholdt af professor og sommelier Fabrizio Bucella, og 'Hvad er en god kaffe?', som blev afholdt af en af verdens bedste kaffeeksperter, Dajo Aertssen. 

Hvis man synes, at universitetsundervisning i at lave en god kaffe lyder lidt fjollet, så er man ikke den eneste. Lengaigne har indrømmet, at mange af eleverne også syntes, at det var fjollet, og at de "brød ud i grin", da konferencen blev præsenteret. Hun fortæller dog, at de 15 elever, som har fået lov at deltage, er glædeligt overraskede, og at deres klassekammerater nu er misundelige. 

Hun fortæller, at uddannelsen ikke skal ses som hverken en kokkeuddannelse eller en michelin-guide, men derimod "en af de bedste måder, hvorpå man kan tænde 20-årige studerendes passion for at redde og ændre verden gennem deres fremtidige profession."

Flere af de studerende indrømmer dog også, at de var skeptiske omkring uddannelsen til at starte med. En førsteårselev på uddannelsen har således udtalt: "Vi spurgte os selv, om fremtidige arbejdsgivere ville grine, når de så overskriften 'drikke, spise, leve' på vores CV." 

Han forklarer dog, at han alligevel tog modet til at starte på uddannelsen, da han hørte flere virksomheders holdning til uddannelsen.