Ny corona-mutation spreder sig lynhurtigt

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

En britisk forsker fortæller, at de har opdaget en ny mutation af coranavirussen, der spreder sig endnu hurtigere.

Coronavirussen har hærget det meste af verden i snart syv måneder, og det ligner ikke, at vi slipper af med den lige foreløbigt.

Det skyldes blandt andet, at virussen hele tiden muterer, og når den gør det, så kan den sprede sig endnu hurtigere.

Læs også

42-årig mand dræbt i nat

En professor ved navn Nick Loman fra universitetet i Birmingham fortæller, at en mutation af coronavirussen er opdaget i England, og den spreder sig med stor hast.

“Den findes i spike-proteinet, som er en meget vigtig måde, hvorpå coronavirussen kan ramme kroppens celler, og vi har set i Storbritannien og i resten af verden, at denne mutation er blevet hyppigere,” fortæller den britiske forsker ifølge mediet New York Post.

Den nye mutation har fået navnet D614G, og det forlyder sig, at den spreder sig endnu hurtigere til cellerne end den virus, der kom til fra Wuhan tilbage i slutningen af 2019.

Den britiske forsker fortæller, at den nye mutation står for omkring 75 procent af de de nye smittetilfælde. Til gengæld kan man glæde sig over, at mutationen ikke skulle være mere dødelig, og det er derfor ikke umiddelbart farligere at blive smittet af den version end den ‘oprindelige’.

Læs også

Sommerhusbeboer skulle tisse midt om natten: Det kunne være endt fatalt

 

 

Dagens Gossip