Ny virus opdaget: Kan smitte fra dyr til mennesker

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Forskere har opdaget en ny virus, der i værste fald kan gå hen og udvikle sig til en pandemi.

En ny virus er blevet opdaget, og forskere mener, at den har potentiale til at udvikle sig til en pandemi. 

Det er det britiske medie BBC, der fortæller, at kinesiske forskere har fundet en ny influenza-lignende virus, som pt. er båret af grise. Virussen kan dog smitte mennesker.

Læs også

I Danmark er mørketallet næsten ikke-eksisterende

På nuværende tidspunkt vurderes virussen ikke til at være farlig, men skulle den mutere og begynde at sprede sig fra person til person, så vil der være en risiko for, at verden på ny vil blive ramt af en pandemi.

Ifølge forskerne så bærer virussen på alle de kendetegn, der skal til for at smitte mennesker. Derfor mener forskerne også, at virussen bør overvåges tæt.

Minder om svineinfluenzaen

Selve virussen læner sig op af svineinfluenzaen. Der er dog tale om en anden virus end den, som spredte sig i 2009. Forskerne har valgt at kalde virussen for G4 EA H1N1, og eftersom virussen er ny, vil de færreste mennesker have opbygget en immunitet over for den. Derfor kan det være farligt, hvis den pludselig begynder at sprede sig.

Bliver et menneske smittet, så vil virussen typisk vokse i cellerne i luftvejene.

Det menes på nuværende tidspunkt ikke, at der er stor sandsynlighed for, at virussen skal udvikle sig til en ny pandemi. Opdagelsen bør dog være en øjenåbner, mener professor James Wood, der er chef for afdelingen for veterinærmedicin på University of Cambridge. Han mener, at man skal bruge opdagelsen som en reminder på, at der konstant kommer nye vira, som kan ende med at blive en pandemi.

Læs også

Iskoldt: Kvinde sparker svane, der er i færd med at parre sig

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip