Nyt håb for Maddie McCanns forældre: Politiet tager vigtigt skridt i sagen

Foto: Ritzau Scanpix

Det britiske politi har bedt indenrigsministeriet om flere penge, så de kan fortsætte eftersøgningen af forsvundne Madeleine McCann.

Politiet har anmodet om flere penge til at finansiere eftersøgningen af den forsvundne pige Madeleine McCann.

Home Office - det britiske indenrigsministerium - har bekræftet, at de har modtaget en ansøgning om flere midler fra politiet, som i øjeblikket er under behandling.

Det skriver britiske Mirror.

Læs også

Forældrene til Maddie McCann får hjerteskærende nyt i juletiden

Det er blevet anslået, at der foreløbig er brugt omkring 11 millioner pund (cirka 92 millioner danske kroner red.) på eftersøgningen af den mystiske sag den lille pige, der forsvandt fra forældrenes ferielejlighed i Portugal i 2007.

Hvis Home Office godkender politiets ansøgning om flere penge til efterforskningen af den mystiske sag, skulle det kunne finansiere seks måneders fortsat eftersøgning af Madeleine McCann.

Sker det ikke, har Madeleine McCanns forældre Kate og Gerry McCann ifølge Mirror knap 750.000 pund (cirka seks millioner danske kroner red.) til rådighed, som de kan fortsætte eftersøgningen med.

Læs også

Efterforsker i Maddie-sagen fandt kvinden i lilla: Nu har sagen taget en uventet drejning

Beløbet skulle stamme fra den såkaldte ‘Find Maddie Fund’, som er en fond, der primært finansieres af offentlige donationer og overskuddet fra Kate McCanns bog. Midlerne fra fonden er ifølge de seneste rapporter vokset i løbet af det seneste år. 

- Kate og Gerry er ekstremt taknemmelige for alt, hvad politiet har gjort og gør i den fortsatte eftersøgning af deres datter, siger Clarence Mitchell, som er talsmand for familien McCann, til Mirror.

Statens finansiering af eftersøgningen af Madeleine McCann er ifølge Mirror blevet godkendt hver sjette måned. 154.000 pund (knap 1,3 millioner danske kroner red.) blev tildelt til den periode, der strækker sig fra oktober sidste år og til slutningen af marts måned.

Læs også

Vigtigt spor i Maddie-sagen: Mystisk kvinde klædt i lilla har været eftersøgt - nu er hun endelig identificeret

- Politiet vil indgive endnu en anmodning om midler, hvis de føler, der stadig er et stykke arbejde, der skal gøres. Penge i Madeleine-fonden giver Kate og Gerry muligheden for at genoptage deres egne undersøgelser med private efterforskere igen, hvis de ønsker det, siger Clarence Mitchell til Mirror.

Treårige Madeleine McCann forsvandt den 3. maj 2007, mens hun var på ferie i Praia da Luz i Portugal med sin familie. Kate og Gerry McCann sad og spiste på en tapasrestaurant omkring 100 meter fra ferielejligheden, hvor deres tre børn lå og sov.

Senere opdagede de, at deres ældste datter ikke længere var i ferielejligheden. Siden har både portugisisk og britisk politi søgt efter Madeleine McCann, men ind til videre uden held.

Forældrene til Maddie McCann afslører hjerteskærende juletradition

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip