Offentlig ansat dukkede ikke op på arbejde i 6 år - Ingen lagde mærke til det

Foto: Shutterstock.com

En offentlig ansat i den spanske by Cadiz formåede i den grad at gå under radaren. I mindst seks år har han fået løn, uden at møde op på arbejde, men der tales om, at han slet ikke var der i 14 år.

De fleste mennesker ville ønske, at de bare lige kunne tage en fridag i ny og næ, når de lige havde brug for det, uden at skulle høre noget fra chefen. Den 69-årige offentlig ansatte Joaquín García tog den dog lige skridtet videre, da han blev hjemme fra arbejdet i intet mindre end seks år, og der var slet ingen, der bemærkede det.

Den 69-årige Garcia er uddannet ingeniør, og han arbejdede hos de offentlige myndigheder i en afdeling, der bedst oversat til dansk vil hedde vand og miljø. Her blev han ansat i 1996, efter at han havde arbejdet for kommunen i den spanske by Cádiz siden 1990.

Læs også

Hver måned fik han udbetalt løn, som alle de andre ansatte, men der var bare det problem, at Joaquín García havde trukket sig tilbage fra arbejdsmarkedet. Det var der bare ingen andre der vidste.

Blev opdaget fordi han skulle hyldes

Ifølge det spanske medie El Mundo, blev det kun opdaget, fordi Joaquïn Garcïa skulle modtage en helt særlig hyldest for at have været en loyal og dedikeret ansat i kommunen i hele to årtier. Men da García ikke dukkede op for at modtage sin hyldest, fandt de ud af, at han slet ikke havde været der i rigtig mange år.

Mediet skriver, at han ikke havde været der i seks år, men faktisk er de i tvivl om, hvorvidt han overhovedet har haft en eneste arbejdsdag hos vand og miljø. Derfor spekuleres der i, om Joaquïn Garcïa har formået at været på lønningslisten i hele 14 år, hvor han ikke har arbejdet en eneste dag.

Hvordan det kunne lade sig gøre, har skabt stor forundring i den spanske by, hvor viceborgmesteren Jorge Blas Fernández ikke anede, om Garciá overhovedet var i live.

Læs også

Kvinde affyrede sin pistol på McDonalds - Hun havde fået kolde pommes frites

“Han var stadig på lønningslisten. Jeg tænkte, hvor er denne mand? Er han her stadig? Er han gået på pension? Er han død?,” lød det fra viceborgmesteren ifølge det spanske medie.

Han valgte derfor at ringe til García, for at høre, hvad han lavede.

“Jeg spurgte ham. Hvad laver du? Hvad lavede du igår, og måneden før det? Men han kunne ikke svare på det,” fortalte viceborgmesteren.

Stoppede på grund af mobning

Joaquïn García blev efterfølgende hevet i retten, hvor han blev dømt til at skulle betale  hevet i retten, hvor han blev dømt til at skulle betale €27.000, hvilket svarer til godt og vel 200.000 danske kroner. Det svarer til et års løn efter skat.

I retten fortalte Garcia, at han altså havde været på kontoret, men at han ikke fulgte de almindelige arbejdstimer. Det skyldes ifølge den 69-årige spanier, at han var offer for mobning på arbejdspladsen.

Han turde ikke rapportere mobningen til cheferne, da han var bange for at miste sit job i og med, at han havde en familie at forsørge. Det fortalte hans venner ifølge det spanske medie El Mundo.

I retssagen kom det også frem, hvordan det kunne lade sig gøre, at Garcïa havde fået løn for så mange års arbejde, hvor han ikke havde været det. Den spanske Vand og Miljø afdeling havde den forståelse, at Garcïas arbejdsopgaver lå under byrådet, mens byrådet mente, at hans arbejdsopgaver lå hos Vand og Miljø.

Dermed var der ingen af afdelingerne, der forventede, at Garcïa lavede arbejde under dem, og derfor kunne han altså undlade at dukke op på arbejde i så mange år, mens han stadig indkasserede sin løn.

Læs også

DMI har udsendt kategori 1-varsel: Det bliver voldsomt vejr

 

 

Dagens Gossip