Officielt: Arrestordre udstedt på Putin

Foto: Shutterstock

Der er officielt blevet udstedt en arrestordre på Ruslands præsident, Vladimir Putin. Den er blevet udstedt af Den Internationale Straffedomstol.

Står det til Den Internationale Straffedomstol, så skal Rusland præsident, Vladimir Putin, ikke været en fri mand. Derfor har de udstedt en arrestordre på ham.

Læs også

'Vild med dans'-stjerne har fået kræft

Det er naturligvis på grund af krigen i Ukraine, at der nu er blevet udstedt en officiel arrestordre på den russiske præsident, der har været landets leder siden 2012, hvor han overtog embedet.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Konkret ønsker domstolen, at han bliver fundet og arresteret, da den russiske præsident bliver beskyldt for at være ansvarlig for krigsforbrydelser, der er blevet begået under krigen i Ukraine.

Derudover bliver han også anklaget for at stå bag uretmæssig deportation af ukrainske børn under krigen.

Flere gange har de ukrainske myndigheder brugt de sociale medier til at dele rystende billeder og videoer fra krigshærgede byer og områder i Ukraine.

Blandt andet har de delt billeder og videoer efter, hvad der er blevet kendt som 'Butja-massakren', der blev begået af russiske styrker mellem 27. februar og 31. marts 2022 i byen Butja, der er en forstad til hovedstaden Kyiv.

Byen blev befriet den 31. marts af ukrainske styrker, og ifølge de ukrainske myndigheder, blev der i dagene efter fundet massegrave med omkring 300 civile samt et stort antal døde civile ukrainere i gaderne.

Flere gange har den russiske regering afvist, at de skulle have stået bag krigsforbrydelser, og at de skulle have målrettet angreb mod civile. Desuden har de hævdet, at den ukrainske version af fortællingen er 'fake news'.

Ifølge det britiske medie The Guardian er det ikke blot Vladimir Putin, der er blevet udstedt en arrestordre på.

Angiveligt er der også blevet udstedt arrestordre på den russiske kommissær for børns rettigheder Maria Alekseyevna Lvova-Belova, der også bliver anklaget uretmæssig deportation af ukrainske børn.

Læs også

Inden længe sker det: Populært TV2-program vender tilbage

 

Dagens Gossip