Ola gjorde sørgeligt fund bag container: 'Navlestrengene sad stadig fast’

Emil Ryttergaard

371 uger siden

|

08/06/2017
Udland
Foto: Ole Lofven/privatfoto
Foto: Ole Lofven/privatfoto
På den lokale genbrugsstation gjorde 48-årige Ola Löfven et ganske overraskende fund, da han hørte en pibende lyd bag containerne.

Dagens topnyheder

Det var et helt særligt fund, der chokererede 48-årige Ola Löfven fra den svenske by Löddeköppinge, da han ved frokosttid i tirsdags kørte på genbrugsstationen i byen Hofterup for at smide en bunke skrald ud.

Da han skulle til at vende sig om og gå tilbage mod bilen, kunne han pludselig høre en pibende lyd. 

- Jeg syntes, at det lød lidt mærkeligt, så jeg gik om på den anden side af containeren. Der lå tre hvalpe, direkte på asfaltan, siger Ola Löfven til Helsingborg Dagblad.

Bag containeren lå der tre efterladte hundhvalpe i en skotøjsæske, og i æsken var der stadig blodspor efter fødslen, som må være sket lige inden, de små kræ blev efterladt.

- De havde stadig navlestrengene siddende fast, og der var også nogle blodspor i den lille skotøjsæske, så jeg tror, at de er blevet efterladt lige efter fødslen, siger Ola Löfven.

Det var disse tre små hvalpe, som Ola fandt på genbrugsstationen. Foto: Ole Lofven/privat foto

Efter at have fundet de tre stakkels hvalpe, kom flere vidner til stedet, hvor også politiet blev alarmeret. En 30-årig kvinde tog kontakt til en af sine venner, der er dyrlæge, som indvilligede i at tage imod de små hvalpe. 

Da Ola Löfven fandt den åbne skoæske med hvalpene, overvejede han straks, hvem der kunne have efterladt dyrene til deres egen skæbne på den ufølsomme måde.

- Man kan jo ikke efterlade hunde på den måde ved en genbrugsstation. Jeg så jo, at låget til æsken stod pivåbent, så det kan være, at der var flere hvalpe i æsken til at begynde med, siger Ola Löfven til Helsingborg Dagblad.  

Sagen er endnu ikke blevet politianmeldt.  

De tre små hundehvalpe har det under omstændighederne godt. De overlevede alle den hårde start på livet og bliver plejet på et internat, hvor personalet fodrer dem med sutteflaske. 

Under spreder rædsel: Sparker pindsvin til døde og spidder dem på pæle