Opfordrer hele landet: Skru ned for varmen

Foto: Shutterstock.com

Den svenske regering opfordrer fredag alle borgere i Sverige til at skure ned for varmen, da man frygter for et strømsvigt.

Kulden er kommet til Danmark, og strømprisen er lige nu også meget høj. Det gør ondt på de danske husstande, men hos vores naboer i Sverige er der lige nu også problemer.

Landet største atomreaktor, Oskarshamn 3, sættes midlertidigt ud af drift på grund af vedligeholdelse, og det får den svenske regering til fredag at bede alle landets borgere om at spare på strømmen på grund af bekymringer om elproduktionen.

Læs også

Heldig håndværker skovler penge ind på tilfældig kupon

Det skriver det svenske nyhedsbureau TT ifølge Ritzau

Tidligere har man bedt folk spare på strømmen for at undgå høje priser, men nu er spørgsmålet mere dramatisk og handler om, at nogle husstande er i fare for at blive afbrudt fra det svenske elnet.

Så selvom man måtte have penge til at betale for ekstra strøm, så opfordrer statsminister Ulf Kristersson (Moderaterna) alle borgere til at skrue ned for varmen.

- Vi vil bede det svenske folk om at spare på strømmen - også for at mindske risikoen for en afbrydelse, siger Kristersson på et pressemøde fredag.

Han tilføjer, at der er en "betydelig bekymring med den svenske elproduktion lige nu". Situationen er direkte akut.

Den svenske økonomiminister, Ebba Busch fra Kristdemokraterna, fortæller, at risikoen for strømafbrydelse kan formindskes markant, hvis man kan reducerer elforbruget med to procent.

- Risikoen for en afbrydelse reduceres kraftigt, hvis vi kan reducere elforbruget med to procent. Det samme gælder, hvis vi kan flytte elforbruget fra de travle timer om morgenen og om aftenen, siger hun.

At reducere forbruget med to procent svarer cirka til en sænkning af varmen med én grad eller en halvering af forbruget af varmt vand.

Læs også

Smart trick: Denne ‘magiske knap’ fjerner is fra ruden på få sekunder

 

Dagens Gossip