Opfordrer Rusland til at bruge atomvåben

Foto: Shutterstock

Ramzan Kadyrov mener, at man fra russisk side bør overveje at bruge en større del af sit våbenarsenal.

I en videotale proklamerede Vladimir Putin for kort tid siden, at der ikke er tale om bluff, når det kommer til eventuel brug af atomvåben i Ukraine. Putin har dem, og han vil ikke tøve med at bruge dem, må man forstå.

Men kan det overhovedet blive en realitet? Det må man for alt i verden ikke håbe, men nu kommer der pres fra egne rækker.

Læs også

Midt under interview: Forbipasserende kvinde får prins Joachim til at bryde ud i gråd

I en erklæring retter Tjetjeniens leder, Ramzan Kadyrov, nemlig hård kritik mod den russiske indsats i Ukraine ovenpå Ruslands tilbagetrækning fra den strategisk vigtige by Lyman.

Det kan ikke fortsætte sådan, hvorfor Kadyrov nu mener, at Rusland bør overveje at ibrugtage samtlige af landets våbenmuligheder - altså også atomvåben.

- Efter min personlige mening er vi nødt til at tage mere drastiske foranstaltninger, herunder at erklære krigslov i grænseområderne og bruge lavtydende atomvåben (taktiske atomvåben), skriver Kadyrov på sin Telegram-kanal ifølge TV 2.

Det anslås, at Rusland har 5.977 atomvåben i sit arsenal, hvoraf cirka 2.000 formodes at være såkaldte taktiske atomvåben, som har en mere kontrollerbar ekplosionsradius.

De kan derfor bruges som præcisionsvåben, hvilket kan være relevant til at nedkæmpe større militær strategiske områder.

Læs også

Royal Unibrew melder ud: Billige drikkevarer til danskerne

 

Dagens Gossip