Orkan har dræbt mere end 100 mennesker

Foto: Shutterstock

Ian har ramt især Florida meget hårdt.

I sidste uge blev flere amerikanske delstater ramt af orkanen kaldet Ian. Den voldsomme orkan har foruden ødelagte bygninger også forårsaget flere dødsfald.

Antallet af døde overstiger nu 100 mennesker. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Berlingske. 92 døde i Florida, mens fem mistede livet i North Carolina, tre i Cuba og en i Virginia.

Læs også

Sparer på strømmen: Dansk by slukker gadelyset

Det gør Ian til den næstmest dødelige storm, som USA har været ramt af i dette århundrede. Ian overgås dog med længder af orkanen Katrina, der kostede mere end 1800 liv tilbage i 2005.

Stormen gik i land i Florida i sidste uge og tvang mange mennesker til at lade sig evakuere fra deres hjem. Mange fordrevne begyndte så småt at vende tilbage til sine hjem i løbet af torsdag.

Beboere på øen Sanibel Island blev mødt af rådnende fisk og affald i gaderne.

På fastlandet i Florida lå rester fra huse på gaderne, og rejebåde ligger i det, der engang var en park for mobile homes.

»Tænk på en snekugle. Saml den op, og ryst den – det er, hvad der skete her,« siger Fred Szott, der bor i den park, der nu er oversvømmet af rejebåde.

Da orkanen Ian var på sit højeste var den en kategori 4-storm med en vindstyrke på intet mindre 240 kilometer i timen. Den forårsagede både skybrud og voldsomme oversvømmelser.

I Florida forvandlede oversvømmelserne gader til floder og strande forsvandt på grund af stigende vandstand. Skaderne beløber sig op i flere milliarder dollars.

Læs også

Godt nyt til danskerne: Elprisen er styrtdykket med mere end 90 procent

 

 

Dagens Gossip