Over 100 mennesker anholdt: 97-årige Alan gjorde det for sine børnebørns skyld

Skrevet af Kamille Isaksen

27/11/2023
Foto: Rising Tide / The Guardian
Foto: Rising Tide / The Guardian
Ud over den ældre mand blev fire unge under 18 år også arresteret i forbindelse med demonstrationen.

Dagens topnyheder

Over 100 personer blev anholdt under en klimademonstration i Australien, heriblandt en bemærkelsesværdig 97-årig mand og flere unge under 18 år. 

Demonstranterne protesterede imod kulindustrien og landets kuludvinding.

En 97-årig deltager ved navn Alan Stuart deltog også i demonstrationen. Herefter forklarede han, "Jeg gør det her for mine børnebørn og de fremtidige generationer, for jeg ønsker ikke, at de skal leve i en verden med flere alvorlige og hyppige klimakatastrofer."

Det skriver det britiske medie The Guardian

Anholdelserne fandt sted, da demonstrationen strakte sig ud over det aftalte tidsrum. Ud over den ældre mand blev fire unge under 18 år også arresteret i forbindelse med demonstrationen.

Den 97-årige mand er bedstefar til aktivisten Alexa Stuart. Begge familiemedlemmer er involveret i den australske organisation Rising Tide, og de deltog begge aktivt i protesten. 

Alexa Stuart udtalte, "Indtil regeringen siger nej til nye kulprojekter og beslutter at beskatte profit af kuleksport med 75 procent for at finansiere omstillingen (den grønne, red.), vil vi fortsætte med at forstyrre branchen for fossile brændstoffer - for klimakrisen påvirker os alle."

Demonstrationen fandt sted ved havnen i Newcastle, Australien, der fungerer som verdens største udskibningshavn for kul. Dette årlige arrangement har eksisteret siden 2016 og protesterer mod kulindustrien og landets kulproduktion.

Denne hændelse kommer forud for FN's klimatopmøde, COP28, der samler verdens ledere for at diskutere og træffe beslutninger om klimakrisen. 

COP28 finder sted i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater, hvor globale ledere og beslutningstagere mødes fra den 30. november til 12. december.