På vej tilbage: Briter camperer foran pubs forud for genåbning

Foto: Callum Davies/Privat

I mere end et år har coronapandemien ændret hele vores liv på utallige måder, og mange af de ting vi førhen tog for givet, blev taget fra os. Men særligt en ting har været savnet af mange - muligheden for en kold øl på den lokale.

Nedlukninger, regler og anbefalinger for social afstand har gjort det vanskeligt at få en øl med vores venner. Det har hvert fald skulle foregå i privaten, eftersom diverse beværtninger i store dele af det sidste år har været lukket. 

Læs også

Kvinde deler vildt rengøringstip: Fjern rust ved hjælp af ketchup

Vi stakkels danskere må endnu kigge langt efter åbne værtshuse, men briterne kan nu se frem til en kold fadøl i godt selskab.

Pubberne i det ølglade land er nemlig lige blevet genåbnet, delvist hvert fald, så kunder nu kan nyde betjening, så længe det foregår udendørs.

Som en del af regeringens genåbningsplan, fik pubs og lignende officielt lov til at genåbne ved midnat april 12. Og ifølge Newsner slog lokalbefolkningen ligefrem lejr uden for pubber, som man har set det i forbindelse med koncerter, nye iPhones eller sneakers.

Det sidste døgns tid har sociale medier i storbritannien derfor været fyldt med mennesker, der har haft meget svært ved at holde forventningens glæde tilbage.

"Jeg åbnede mine øjne i morges, og det første, jeg tænkte på, var pubber. Og jeg smilede. Jeg har ikke haft glæden af at grine af en vens vittighed med en pint i hånden i år." - lydet det fra Steve Zacharanda, der var en af de mange briter der valgte at campere foran stambaren.

Han kaldte den 12. april "den bedste dag i året hidtil."

Da COVID-19 stadig er en trussel, er pubs langt fra tilbage til det normale. Genåbningen gælder for udendørs ølhaver, og kunderne skal forblive siddende, mens de drikker i grupper på højst seks.

Alligevel er det et stort skridt i retning af at vende tilbage til normalitet, en, at det er klart, at folk er ivrige efter at omfavne.

"Der vil ikke være dart, men der vil være mennesker, jeg kan nyde at være sammen med," - fortæller Steve Zacharanda.

Læs også

Model blev hjerneskadet af kringle: Nu modtager hun 180 millioner i erstatning

 

Dagens Gossip