Pas på: Danske turister risikerer stor bøde for udbredt 'feriefornøjelse'

Foto: Shutterstock

En ny lov i Spanien kan resultere i en bøde på mere end 5.000 kroner til intetanende turister.

Hvis sommerferien i år skal afholdes i Spanie, bør du læse med her. 

Landet, som er danskernes foretrukne feriedestination, har nemlig indført en ny lov, som kan resultere i en stor bøde til intetanende turister.

Læs også

Endnu et strejkevarsel hos SAS: Det rammer lige oven i ferien

Det skriver Ladbible

Ifølge medier er det således blevet ulovligt at urinere i vandet ved strandene på den populære feriedestination, og det kan resultere i en bøde på hele 5.600 kroner, hvis man overtræder loven, selvom det er uklart, hvordan den vil blive håndhævet. 

I beyn Vigo i det nordvestlige Spanien har byrådet således udtalt, at handlingen fremover er klassificeret som en "mindre overtrædelse" af reglerne om "hygiejne."

I stedet for at urinere i vandet opfordres turister nu til at benytte offentlige toiletter, som der er blevet opsat flere af ved byens strande. 

Reglen gælder 'kun' i Galicien-provinsen, hvor det desuden fra og med d. 18. juli er forbudt at grille og spille bold på stranden, ligesom det er forbudt at vaske sig med sæbe i havet. 

Strenge regler over hele landet

Selvom disse regler kun håndhæves i Galicien-provinsen, så er det ikke unormalt med strenge regler over hele landet. 

I Barcelona er det for eksempel blevet forbudt at have bar overkrop eller bikini på, medmindre man befinder sig på en strand. Hvis man alligevel vælger at tage ind til byen uden trøje, kan man risikere en bøde på 2.250 kroner. 

Samme regel gælder på ferieøen Mallorca, hvor det dog straffes med en bøde på hele 4.300 kroner, ligesom reglen også findes i en lang række andre spanske byer, hvor de lokale er trætte af halvnøgne turister i byerne. 

Omvendt er det ligeledes "af sikkerhedsmæssige årsager" forbudt flere steder i Spanien at bære niqab eller på anden måde være tildækket. 

"Hvis du besøger rådhuset iført burka eller niqab, vil du måske blive bedt om at fjerne det, før du går ind," står der således på det britiske udenrigsministeriums hjemmeside om reglerne i Spanien.

Læs også

Janni Ree hastede til Barcelona: "Jeg er meget trist over det"

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip