Pfizer-vaccine suspenderes: 120 elever indlagt på hospitalet

Foto: Shutterstock.com

Brugen af et parti af Pfizers vaccine mod coronavirus er blevet suspenderet, efter 120 skoleelever blev indlagt på hospitalet efter vaccination.

Den vietnamesiske provins Thanh Hoah har suspenderet brugen af et parti af Pfizers vaccine mod coronavirus. Årsagen er, at mere end 120 skoleelever er blevet indlagt efter deres vaccination.

Læs også

Hold øje med din e-boks: Vigtigt brev på vej til 375.000 danskere

Den centrale provins begyndte at vaccinere børn i alderen 15 til 17 år med coronavaccinen fra Pfizer den 30. november.

Ifølge New Straits Times har Center for Disease Control (CDC) meddelt, at torsdag var mere end 120 elever blevet indlagt på hospitalet, efter at have vist symptomer som kvalme, høj feber eller vejrtrækningsbesvær.

Det rapporteres desuden, at 17 af dem havde alvorlige symptomer. Alle 17 er dog blevet stabiliseret, men bliver fortsat overvåget nøje.

Årsagen til deres symptomer er endnu ikke blevet bekræftet af myndighederne i Thanh Hoa, rapporterer New Straits Times.

Den lokale direktør i CDC, Luong Ngoc Truong, har udtalt, at de har besluttet at suspendere brugen af det respektive parti af vaccinen fra Pfizer.

"Vi har stadig andre partier. Også Pfizer-vacciner. Så vi vil fortsætte med at vaccinere børnene," sagde han også.

Det suspenderede parti vil blive opbevaret og kan potentielt blive taget i brug på et senere tidspunkt. Dog vil det blive brugt til andre aldersgrupper, tilføjede Truong.

Vu Van Chinh, der er direktør på Ha Trung District General Hospital, sagde, at bivirkninger efter vaccination er normale, men at der er større sandsynlighed for, at det ske hos børn end hos voksne.

CDC i Thanh Hoa har distribueret omkring 117.000 vaccinedoser mod coronavirus til 27 distrikter og byer. Mere end 56.700 af dem er allerede blevet administreret.

I løbet af den seneste uge er tre børn også døde efter deres vaccination med coronavaccinen fra Pfizer i Bac Giang, Hanoi og Binh Phuoc.

Sundhedsministeriet i Vietnam har udtalt, at årsagen til dødsfaldene var en 'overreaktion på vaccinen', og at det ikke skyldes kvaliteten af vaccinen eller selve vaccinationsprocessen.

Indtil nu har 34 byer og provinser i Vietnam vaccineret børn i alderen 12 til 17 år. Mere end 3,5 millioner doser er blevet givet i alt.

Smittetallene fortsætter dog med at stige i Vietnam. Torsdag blev det rapporteret, at det daglige smittetal lød på 13.677 nye smittetilfælde med coronavirus.

Det bringer det samlede antal smittede op til 1.260.122. De tre steder i landet med flest smittede var Ho Chi Minh City med 1.738 tilfælde, Can Tho med 985 tilfælde og Tay Ninh med 768 tilfælde. 

Det samlede antal dødsfald steg torsdag til 25.658, hvilket svarer til omkring 2 procent af alle infektioner.

Læs også

Landmand har indgivet politianmeldelse mod sine køer

Vietnam har vaccineret mere end 72,4 millioner personer med mindst ét stik. Desuden er omtrent 52,7 millioner personer færdigvaccinerede.