Pige lå bevidstløs i skolegård i en time: Unge krænkede og filmede i stedet for at hjælpe

Foto: Google Maps

En bevidstløs teenagepige lå i en skolegård i en time. I stedet for at hjælpe hende, filmede og krænkede flere tilstedeværende hende

I weekenden lå en ung pige bevidstløs i en skolegård i Rödeby i Sverige. Her lå hun i en time, mens en række andre unge krænkede og filmede hende, i stedet for at hente hjælp. Overfaldet er blevet meldt til politiet.

Læs også

Rigshospitalet finder ny dødelig sygdom i Danmark

Efterfølgende blev videoen delt på de sociale medier, hvor klippet har spredt sig. Det skriver P4 Blekinge.

Ann-Louise Strömberg, der er forstander på Rödebyskolan, forklarer til SVT Nyheter Blekinge, at flere unge var mødtes i skolegården i løbet af weekenden, hvor de drak alkohol. 

"Vi har haft samtaler og vil sende en mail ud til værger og tale med børnene. Derefter vil vi tale videre med det lokale politi og følge op," forklarer hun til SVT Nyheter Blekinge.

Ifølge det svenske medie, som har set videoen, viser den en bevidstløs pige, der ligger i skolegården. Derudover kan man se, at flere af de tilstedeværende unge filmer hende, mens andre skubber et lille køretøj hen mod hende.

Det var først, da hendes far dukkede op, at der blev gjort noget for at hjælpe hende. Det var nemlig ham, der stod for at kontakte en ambulance. Her gik det op for dem, hvor slemt det stod til, da hun fik hjertestop på vej til hospitalet.

Gunilla Olsson Norman, der også har en rolle som rektor på den svenske skole, fortæller til SVT Nyheter Blekinge, at hun ikke kan udtale sig i detaljer om sagen. Hun bekræfter dog, at sagen er blevet meldt til politiet.

I og med, at den unge pige fik hjertestop i ambulancen, kunne det være endt helt galt. Det oplyses dog, at hun har det godt efter omstændighederne.

"Vi ser meget alvorligt på denne hændelse, da en person kunne have været død. Desværre ser jeg også et samfundsproblem, hvor folk vælger at filme i stedet for at hjælpe," forklarer lokalbetjent i Rödeby, Susanna Wigow, til P4 Blekinge.

Læs også

Pålægsfavorit solgt i blandt andet Bilka: Fjernes fra hylderne

Da de involverede alle er under den kriminelle lavalder, har politiet overdraget sagen til socialforvaltningen.

 

Dagens Gossip