Pigefornærmet portugisisk politi: Tilbageholder vigtigt bevis i Maddie-sagen

Foto: AP/Polfoto

De tyske efterforskere som arbejder med Madeleine McCann sagen, vil nu selv teste en 13 år gammel DNA prøve for at finde svar - der er bare ét lille problem.

Da Maddie forsvandt i 2007, fandt efterforskere fra det portugisiske politi spyt i ferielejligheden, som hun forsvandt fra. Det er den spytprøve de tyske efterforskere vil teste, det skriver Sky News.

Siden det kom frem at det er den 43-årige tyske mand ved navn Christian B. som er den hovedmistænkte i sagen, har de portugisiske efterforskere ikke kunnet finde sammenhæng mellem den 43-årige tyskers DNA og den spytprøve som blev fundet i ferielejligheden. 

Derfor vil de tyske myndigheder gerne selv teste prøven, for at få egne resultater - idet at spytprøven betragtes som et viralt spor i efterforskningen af den lille piges forsvinden. Og selvom det umiddelbart lyder "lige til" - så er det alt andet end det. Portugisisk politi vil nemlig ikke udlevere spytprøven til tyskerne.

Læs også

17-årige Marcus overfaldet af 7 indvandrerdrenge: Nu har de fået deres straf

Årsagen til dette er blandt andet, at den tyske anklager i sagen Hans Christian Wolters, er kommet med kritik af den portugisiske efterforskning. Han beskyldte nemlig i sidste uge det portugisiske politi for stadig at tro, at det er Maddies forældre som står bag hendes forsvinden - selvom at det portugisiske stoppede deres mistanke mod forældrene tilbage i 2008.

De tyske efterforskere er ikke de første som selv har haft et ønske om at teste prøver fra ferielejligheden. Tilbage i 2012 var to efterforskere fra Scotland Yard på besøg ved den portugisiske efterforskning, med henblik på at få lov til at genteste en hårprøve, som var fundet i ferielejligheden. Også de fik et “nej” fra de portugisiske myndigheder.

Den mistænkte Christian B. sidder på nuværende tidspunkt fængslet for at have voldtaget en 72-årig amerikansk turist i 2005 på selvsamme resort som Maddie forsvandt fra i to år senere.

Derudover har han en lang række andre domme bag sig - faktisk hele 17 domme for blandt andet voldtægt, overgreb på mindreårige, besiddelse af børneporno, røveri, indbrud og narkobesiddelse. 

Læs også

Bevæbnet og iført camouflage: Ung pige skabte panik ved Bilka

 

 

 

Dagens Gossip