To piloter suspenderet: Du gætter aldrig årsagen

Foto: Shutterstock

To piloter er suspenderet efter et billede gik viralt på Twitter.

Som pilot skal man være ganske koncentreret, da man for det første styrer et ret så teknologisk fartøj i form af et fly. Dernæst har man som civil pilot ansvaret for en masse menneskeliv.

Om to piloter for nylig har været decideret uopmærksomme, kan ikke direkte afvises.

Læs også

Nu er det slut: Dansk restaurantkæde konkurs

Faktum er dog at det indiske flyselskab SpiceJet har suspenderet to piloter, fordi de havde te og samosa med ind i cockpittet.

På Twitter kan man se et billede af en kop te på kontrolpanelet i midten af cockpittet. Angiveligt skulle billedet være blevet taget, mens flyet befandt sig i 11 kilometers højde.

Billedet har vakt stor vrede, og SpiceJet har da også reageret på hændelsen og suspenderet to piloter, som menes at have taget billedet.

“En passende disciplinær straf vil finde sted, når sagen er efterforsket," udtaler en talsperson fra SpiceJet ifølge BBC.

Indiske luftfartsregler tillader piloter og kabinepersonale at have mad og drikkevarer inde i cockpittet, men under strenge retningslinjer.

For eksempel skal alle kopper have låg og bæres på en bakke for at undgå spild. 

Tirsdag udtalte Indiens luftfartsmyndighed, at man efter at have set billedet straks havde bedt SpiceJet om at identificere besætningsmedlemmerne.

Selvom to piloter er suspenderet, så fortalte en talsperson fra SpiceJet, at man stadig prøver at finde ud af det helt specifikke tidspunkt for hvornår billedet blev taget.

“Opslaget viser ikke, hvornår billedet blev taget - hverken om det er nyt eller gammelt, hvilken besætning eller fly der er tale om. Disse detaljer forsøger vi at finde frem til,” lød det fra SpiceJet.

Læs også

Kendispar med glædelig nyhed

 

Dagens Gossip