Politi redder livet på hund, der var lukket ude i minusgrader

Når kuldegraderne trænger sig på, er man nødt til at tænke på de små pelsede kæledyr. Det glemte en mand forleden, og det var ved at koste en hund livet.

Det er oftest, at man hører historier om, at politiet har måtte smadre bilruder, for at redde hunde, der var lukket inde i alt for varme biler, hvor de slet ikke kunne få luft. Det er dog ikke kun varmen, som politiet af og til redder hunde fra, og det er også kulden.

Således måtte politiet i aktion forleden, da en hund i Norge var blevet lukket ude i minus 21 grader, mens ejeren havde lagt sig til at sove.

Politiet brød ind

Det var i byen Finnmark i Norge, hvor der natten til søndag var umenneskeligt koldt. Minus 21 grader viste termometeret, da politiet tilfældet kom forbi et hus, hvor der lå en hund udenfor og frøs. Hunden så ikke ud til at have det særlig godt, og politiet trådte derfor i kraft.

De brød ind midt om natten i huset, hvor manden havde lagt sig til at sove, for at aflevere hunden igen, så den kunne få varmen.

”Da vi ikke kunne få kontakt til ejeren, var vi nødt til at bryde ind. Så i dag har vi opnået vores mål om at rede liv,” fortæller Jon Arne Pettersson fra det norske politi til ABC Nyheter.

Kritiseres på de sociale medier

Mens de fleste folk hylder indsatsen hos det norske politi, der har reddet livet på hunden, så er der også mange, der mener, at politiet ikke burde have afleveret hunden tilbage til ejeren. De appellerer til, at man burde have frataget rettighederne overfor hunden, og de i stedet burde have afleveret den på et internat, så den kunne finde en familie, der ikke ville lukke den ude i minusgrader.

Hvorvidt manden bevidst har lukket sin hund ude i kuldegraderne, eller om manden er faldet i søvn, mens hunden blot skulle ud at tisse, fortæller historien ikke noget om.

Det norske politi bruger dog hændelsen til at gøre andre opmærksomme på, at man skal tænke på sine kæledyr, når det begynder at blive koldt udenfor.

Læs også

Verdens sødeste hund Boo er død

 

 

Dagens Gossip