Politibil stoppede op ved en ældre herre med rollator - da Håkan gik nærmere for at overhøre deres samtale, måtte han straks gribe ind

Emil Ryttergaard

367 uger siden

|

03/07/2017
Da Håkan Dahlström så en ældre mand sidde frysende ved sin rollator, tog han en vigtig beslutning, der skulle hjælpe en ældre mand.

Dagens topnyheder

Det var sankt hans aften den 23. juni ved 16-tiden, da 31-årige Håkan Dahlström var ude og køre en tur med en ven ved den svenske by Landskrona, da han så et helt ærligt syn. 

Bag rattet kunne Håkan Dahlstrom se, at politiet stod og talte med en ældre mand der brugte rollator ved det lokale supermarked, og det fik straks den bekymrede bilist til at holde ind til siden, og spørge, hvad der foregik. 

- Han havde siddet der et stykke tid, viste det sig. Han ventede på sin transportservice, der ikke dukkede op. Politiet havde ringet til dem, og det ville tage en time, før de kom, skriver Håkan Dahlstrom i et opslag på Facebook, hvor han har delt sin historie. 

Politiet havde travlt med at patruljere i forbindelse med sankt hans, og derfor tog Håkan Dahlström en rask beslutning og spurgte om det var i orden, at han selv kørte den ældre mand hjem. 

- Det øsede ned, og han var helt gennemblødt i tøjet, skriver Håkan Dahlström, der fik lov af politiet til at køre manden hjem.

Rollatoren kom ind bag i bilen, og manden var meget dårligt gående, hjalp Håkan Dahlström manden indenfor sammen med sine varer.

Manden blev så glad for den hjælpende hånd, at han tilbød at betale for liftet og hjælpen, men det ville den 31-årige svensker ikke høre tale om. 

Han opfordrer i stedet andre til at hjælpe ældre mennesker, der tydeligvis kunne bruge en ekstra hjælpende hånd i hverdagen. 

- Jeg vil bare minde jer om, at beskytte de ældre omkring os, når de støder på sådan nogle problemer. Hjælp dem, så godt du kan. Der tager kun et par minutter af dit liv, men de vil aldrig glemme det, det kan jeg garantere, skriver Håkan Dahsltråöm i sit Facebook-opslag, der siden 

Læs selv hele Håkan Dahlströms gribende historie her: