Politikere holdte 'fest' under nedlukning

Den britiske regering er endt i en regulær 'shitstorm' efter, at en lækket e-mail er blevet offentliggjort, og det dermed er blevet afsløret, at de holdte 'fest' samme dag, som de beordrede befolkningen til at blive hjemme.

Den britiske regering, med premiereminister Boris Johnson i spidsen, har haft store problemer med deres troværdig siden én af Johnsons privatsektretær, Martin Reynolds', e-mails, er blevet lækket til offentligheden. 

I mailen inviterede han nemlig over 100 ansatte til 'fest' på Downing Street 10, som er premiereministeren i Storbritanniens bolig og arbejdsplads.

Læs også

TV2-profil har truffet svær beslutning

I mailen opfordrede han medarbejderne til at "få det meste ud af det dejlige vejr og få sig nogle drinks med afstand i nr. 10-haven."

Problemet er dog, at denne mail blev sendt d. 20. maj 2020, som også var den dag, hvor selvsamme regering på det kraftigste opfordrede resten af befolkningen til at "blive hjemme" på grund af coronasituationen. 

Ifølge Unilad var sammenkomsten godt nok udenfor, og det blev understreget, at der skulle holdes afstand, men samtidig deltog over 40 mennesker, og de skulle angiveligt have nydt både mad og drikke. 

Befolkningen i Storbritannien har - ikke overraskende - rettet stor vrede mod regeringen siden mailens offentliggørelse, og det har nu skabt en bølge på det sociale medie Twitter af brugere, som deler deres historie om, hvad de lavede den dag.

Én bruger har delt et opslag, hvor vedkommende skriver, at hun ironisk nok havde gemt et billede på sin telefon den dag, hvor der stod: "Hvis én person bryder reglerne, vil vi alle lide". 

"Jeg tror, jeg sendte det til nogen for at forklare, hvorfor jeg ikke ville bryde nedlukningen for at mødes. Wow. WOOOOW," skrev vedkommende forklarende. 

En anden bruger har delt en hjerteskærende video, hvortil han skriver: "Sådan her brugte vi d. 20. maj 2020 - @BorisJohnson - mens @10DowningStreet brød deres egne regler og holdte en fest for 100 mennesker i jeres skattebetalte have, vi gjorde, hvad vi kunne for at støtte vores 98 år gamle bedstemor gennem hendes vindue."

Adskillige brugere kan fortælle, hvordan de led for at overholde de regler, som regeringen selv brød, og en tredje fortæller således, at hun måtte blive væk fra sin egen søns fødselsdag, mens en fjerde beskriver, hvordan hun var "[...] alene, bange og prøvede at passe på [deres] 100 år gamle tante".

Andre hjerteskærende historier tæller én som måtte se sin sted-bedstemors begravelse på en computerskærm, og en som ikke kunne trøste sin mor med kram, selvom det var 1-års-dagen for hendes fars død.

Siden e-mailen så dagens lys har flere krævet, at 'festen' får konsekvenser for Boris Johnson, Martin Reynolds og deltagerne, og Londons politi har meldt ud, at de er klar over, at der har været et brud på nedlukningsreglerne, og at de er i "kontakt med departamentet Cabinet Office".

Læs også

Toppolitiker kritiseres efter Twitter-opslag - delte billede af konen, der skovlede sne efter 12-timers vagt

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip