Politimand styrtede i helikopter midt på havet: Det næste han gjorde reddede hans liv

Serge Gelle kort efter 'svømmeturen' / Foto: Twitter / @MDN_Madagascar

En politiinspektør fra Madagascar overlevede på mirakuløs vis et helikopterstyrt under en redningsaktion efter, at han svømmede adskillige kilometer ind til land.

Mandag d. 20. december fik politiet i Madagascar en anmeldelse om, at et skib var ved at synke ud for øens nordøstlige kyst, og politiinspektøren, Serge Gelle, førte derfor an i en redningsaktion, som gik alt andet end vellykket.

Politiinspektør Serge Gelle / Foto: Facebook

Ladbible beretter, at den 57-årige politiinspektør fløj afsted i en helikopter sammen med én anden politibetjent samt yderligere to besætningsmedlemmer for at komme det nødstedte skib, som havde 138 passagerer ombord, til undsætning.

Læs også

Kvinde chokeret efter fødsel: Blev tilbudt afbetalingsordning på 300.000 kroner om måneden

Efter ulykken er det kommet frem, at skibets 138 passagerer var ulovlige passagerer, og kun 50 af dem er siden blevet fundet i livet. 64 passagerer er blevet bekræftet omkomne, mens 24 stadig er savnede. 

Da Gelle og hans kolleger ankom til skibens position, fik de pludselig problemer med helikopteren, mens de var ved at se skibet an fra luften. Problemerne blev værre og helikopteren endte med at styrte, men Gelle og hans kollega fra politiet nåede at hoppe ud af helikopteren og ned i vandet. De to andre besætningsmedlemmer, som begge var af graden Oberst, er stadig savnede. 

Selvom Gelle og hans kollega havde overlevet styrtet, var de stadig fanget midt ude på havet cirka 20 kilometer fra Madagascars kyst, og det eneste skib i nærheden, var det synkende skib, som de skulle have hjulpet. 

Myndighederne på landjorden vidste ikke, hvad der var sket med redningsholdet, udover at helikopteren var styrtet, men dagen efter skete der noget fantastisk. Både Gelle og hans kollega ankom uafhængigt af hinanden til kystbyen Mahambo om morgenen dagen efter, d. 21. december.

Efter den utrolige bedrift har Gelle udtalt sig på en video, hvor han siger: "Jeg er i live, jeg ankom sikkert til Mahambo, og jeg er taknemmelig for alle fiskerne og indbyggerne i Mahambo, og også for hotelmanageren Mr. Jason. Jeg har svømmet siden kl 19:30 i går til kl 7:30 i dag. Det var ikke min tur til at dø, tak gud."

Gelle har altså efter eget udsagn formået at svømme cirka 20 kilometer på 12 timer ind til den nærmeste kystby, hvor han blev taget imod og reddet af de lokale. Hvordan hans kollega ankom til byen vides ikke. 

Skibet som redningsaktionen oprindeligt skulle assistere begyndte at synke, fordi der var kommet vand ind til motorrummet igennem et hul i skroget. 

Madagascars præsident, Andry Rajoelina, udtalte efter hændelsen: "Mine tanker er ved ofrene og deres efterladte. Jeg beder højtideligt for fred til deres sjæle. Mine tanker er også ved helikopterpiloten, Oberst Hery Rakotomiliarison og Oberst Olivier Andrianambinina, som blev sendt til området, ofre for ulykken, stadig savnede. Jeg sender mod til deres elskede and deres familie i denne prøvelse."

Læs også

Politi har beslaglagt narkotika til en værdi af 800.000.000 kroner på én dag

 

 

Dagens Gossip