Polsk flybidrag vækker frygt i NATO

Foto: Shutterstock

Bidraget frygtes at give alvorlige konsekvenser.

Polen vil gerne støtte kampen mod Rusland med 28 kampfly af typen MIG-29, som er af russisk oprindelse. Planen var at disse fly skulle tilgå en tysk luftbase.

Men det frygter USA vil skabe unødige problemer, da man jo så sender fly fra den amerikansk base i NATO-landet Tyskland direkte ind i krigszonen. 

Læs også

Bill Gates med kraftig advarsel: "Pas på"

Dermed kan NATO potentielt diretke blive indlemmet i konflikten.

“Det kan skabe alvorlige bekymringer for hele NATO-alliancen, så vi mener ikke, at Polens forslag er et holdbart forslag,” siger John Kirby, der er talsmand for USA's forsvarsministerium, Pentagon, natten til onsdag dansk tid ifølge TV 2.

Tirsdag sagde den polske premierminister, Mateusz Morawieck følgende:

“Vi er klar til at sende hele vores flåde af jagerfly til den amerikanske luftbase i Tyskland. Men vi er ikke klar til at foretage os noget på egen hånd, fordi vi ikke er en part i denne krig.”

Premierministeren sagde også, at alle beslutningerne om at sende offensive våben til Ukraine skal gøres på et enstemmigt grundlag af NATO.

Men når man ofte hører, at der skal sættes hårdt mod hårdt over for Putin, så hvorfor er man tilbageholdende med at sende flyene til Rammstein?

Ruslands forsvarsministerium advarede tidligere på ugen om, at lande, som stiller flybaser til rådighed for ukrainske luftangreb mod Rusland, kan blive anset for at have meldt sig ind i konflikten.

USA's Vicepræsident Kamala Harris skal torsdag holde samtaler med den polske regering i Warszawa, hvor hun vil forsøge at udglatte nogle af de diplomatiske knaster.

Polen annoncerede sin plan om at sende kamplfy ind i konflikten, da amerikanske embedsmænd på det seneste har betegnet krigen i Ukraine som på vej mod et afgørende moment.

Læs også

TV2-vært bryder sammen for åben skærm

 

Dagens Gossip