Populære danske feriemål indfører stort forbud

27/03/2023 13:43

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere af danskernes foretrukne feriemål indfører nu et stort forbud.

Mest læste i dag

Spanien har gang i en større kampagne, og det rammer nu nogle af danskernes foretrukne feriemål når det gælder solferie.

Flere sandstrande på De Baleariske Øer indfører nu et forbud, som et led af en større kampagne lavet af det spanske sundheds- og miljøministerium og er en del af en folkesundheds kampagne, der startede i 2019.

I alt 28 strande får nu totalt rygeforbud, heraf 15 på den populære ferieø Mallorca, herunder de Playa de Formentor og Playa de Palma. Det skriver Diario de Mallorca.

Nogle af de andre strande, der vil forbyde rygning, omfatter: Pollença, Sant Joan de Labritja, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç, Sant Lluís, Santanyí, Alcúdia, Artà, Calvià, Ciutadella, Deià og Manacor.

Sidste sommer blev det kendt, at strandene i Barcelona bliver røgfri, og rygere, der bryder forbuddet, kan få en bøde på op til 30 euro, eller omkring 340 NOK.

Målet med kampagnen er ifølge kilder fra de to involverede afdelinger at skabe et netværk af sunde strande og øge antallet af røgfrie områder. 

De påpeger også, at tobaksbrug er en af ​​de førende årsager til forebyggelige sygdomme og død i verden.

Sundheds- og Miljøministeriet fortæller, at man også vil skære ned på affaldet på sandstrandene.

Cigaretskod er det mest almindelige affald blandt havaffald og indeholder mere end 7.000 kemikalier, flere af dem meget giftige for miljøet.