Pusher idømt 13 års fængsel: Knaldet af en cremet ost

Foto: Shutterstock.com

En engelsk pusher glemte at tænke sig om, da han delte et billede af en ost. En handling der nu har kostet ham 13 års fængsel.

Hvordan i alverden, hænger ost og hårde stoffer sammen? I langt de fleste tilfælde, gør de nok heller ikke. Hvilket også er grunden til, at denne sag fra den engelske by Liverpool, er noget helt for sig.

Læs også

Mette Frederiksen: Et nationalt chok

Pusheren var en del, af et angiveligt ganske organiseret, verdensomspændende kriminelt netværk, der havde udregnet den perfekte måde at køre deres kriminelle forretning, hvert fald næsten. Og i sidste ende fik politiet alle de beviser, de havde brug for, for at arrestere ham fra et billede, som han delte af sig selv, med en lille blok cremet Stilton-ost i hånden.

Pusheren, ved navn Carl Stewart, blev dømt til 13 år og seks måneders fængsel ved Liverpool Crown Court, efter at han erkendte sig skyldig i sammensværgelse om at levere kokain, sammensværgelse om at levere heroin, MDMA og ketamin og overføre kriminel ejendom - det skriver Huffpost.

Men havde det ikke været for det foto, som den 39-årige pusher delte af sig selv med osteblokken fra den velrenommerede britiske detailhandler, Marks & Spencer, kunne han stadig meget vel have været på fri fod, og fortsat leveret store mængder hårde stoffer.

Stewart blev arresteret, efter at han sendte billedet på den krypterede besked-tjeneste EncroChat via hans alias "Toffeeforce." Uden at han var bevidst omkring det, var det lykkedes politiet, at hacke sig ind, og infiltrere tjenesten, så alle informationer på denne, var tilgængelig for dem. Derefter blev hans håndflade og fingeraftryk analyseret, og politiet havde deres mand.

Merseyside Police Detective Inspector Lee Wilkinson sagde, at Stewart var blevet ”fanget af sin kærlighed til Stilton-ost.”

Stewart er ikke alene om at få sine kriminelle aktiviteter bragt til en ende, efter at politiet infiltrerede EncroChat. 

Merseyside Police siger, at omkring 60.000 brugere nu er blevet identificeret over hele verden, og at omkring 10.000 af dem, befandt sig i Storbritannien. Alle siges at være involveret i koordinering og planlægning af levering og distribution af stoffer og våben, hvidvaskning af penge og anden kriminel aktivitet

Merseyside Police har arresteret mere end 60 mennesker som led i indsatsen, der fik navnet ‘Operation Venetic’, og yderligere tre kriminelle, er allerede blevet idømt langvarige fængselsstraffe.

Læs også

Harvard-undersøgelse: Black Lives Matter-demonstrationer 'overvældende fredelige'

Shaun Harrison, 33, var en af ​​dem, idømt ti år og otte måneders fængsel efter at have erkendt sig skyldig i sammensværgelse om at levere kokain og cannabis. Harrison blev opdaget, efter at han afslørede personlige oplysninger om sig selv på EncroChat, hvorpå han gik ved alias "Scantbee og Sandferret."

”Politiet i Merseyside vil sammen med retshåndhævende myndigheder overalt i verden ikke efterlade noget uberørt i vores forfølgelse af de mennesker, der mener, at de er over loven, og vi vil fortsat målrette mod alle involverede i alvorlig organiseret kriminalitet for at holde dette positive momentum i gang , ” - Sagde Wilkinson.

 

 

Dagens Gossip