Putin har flugtplanen klar hvis han taber krigen i Ukraine

Foto: Shutterstock

Putins allierede har arbejdet på en hemmelig flugtplan, fra Rusland til Argentina eller Venezuela hvis Rusland skulle tabe krigen i Ukraine.

Vladimir Putin har en hemmelig plan på plads for at flygte fra Rusland, hvis de taber krigen i Ukraine, har en tidligere taleskriver for den russiske præsident hævdet.

Præsidentens komité har siden foråret udarbejdet en flugtplan, som uofficielt har fået navnet "Noahs Ark", og har overvejet evakueringssteder, herunder Argentina, Venezuela og Kina.

Læs også

På søndag sker det: Rema 1000 med helt vanvittigt tilbud

Dette er ifølge Abbas Gallyamov, en tidligere Putin-allieret, der blev politisk analytiker, som skrev taler for Kreml-lederen fra 2008 til 2010 og nu er bosat i Israel.

Med påstanden på appen Telegram tidligere på ugen sagde han, at oplysningerne kom fra en betroet kilde, og tilføjede: "Jeg genfortæller normalt ikke insider historier, men i dag vil jeg gøre en undtagelse."

I detaljer om planen skrev han: "Som navnet [Noahs Ark] antyder, handler det om at finde nye lande, hvor du kan tage hen, hvis hjemlandet bliver helt ubehageligt. Lederens plan betyder ikke, at han vil tabe krigen, miste magten og han bliver nødt til omgående at evakuere et sted."

Gallyamov hævder, at Kina var det oprindelige land, som Putin foreslog at flygte til, med ideen fremsat af Mikhail Kovalchuk, en russisk videnskabsmand og embedsmand, der er præsident for landets vigtigste nukleare forskningscenter.

Men disse planer blev senere skudt ned på grund af ringe håb om samarbejde med landet i tilfælde af at skulle flygte, fordi Kina ikke kan lide "tabere".

Han fortsatte med at hævde, at Argentina og Venezuela nu begge betragtes som "lovende steder".

Gallyamov skrev, at han ikke kender yderligere detaljer om en potentiel plan om at flygte til Argentina, men at Igor Sechin, en russisk oligark og nær allieret af Putin, overvåger et projekt om at flygte til Venezuela. Det skriver Daily Star.

Læs også

Realitystjerne smider ALT tøjet: Overlader intet til fantasien

 

Dagens Gossip