Putin i hårdt angreb på LGBT+: 'Lærer af fejl i vesten'

Foto: Shutterstock.com

Den russiske præsident Vladimir Putin har indført et forbud mod ægteskab for par af samme køn og transkønnedes mulighed for adoption i et stort opgør mod LGBTQ+-rettigheder.

Putin ændrede officielt landets forfatning på en række områder tidligere på ugen efter en national folkeafstemning, hvor 77 % af befolkningen i Rusland stemte for forbuddet i juli 2020.

Læs også

Hundredvis af får i mystisk cirkel: 'Uhyggeligt'

De nye ændringsforslag betyder, at par af samme køn ikke vil være i stand til lovligt at blive gift i Rusland, fordi landets forfatning nu siger, at ægteskab kun kan eksistere mellem en mand og en kvinde.

Det betyder også, at transkønnede medlemmer af samfundet ikke vil være i stand til at adoptere.

Anti-LGBT-ændringsforslagene er rodfæstet i "en tro på Gud" i landet, hvor mange LGBTQ+-personer vælger at skjule deres sande identitet for deres egen sikkerhed.

Homoseksualitet blev først afkriminaliseret i Rusland i 1917, før den blev kriminaliseret igen i 1933 og senere legaliseret igen i 1993, men homofobi er stadig udbredt i landet.

En af de politikere, der støttede de seneste forfatningsændringer, Pyotr Tolstoy, beskrev sit hjemland som værende "en højborg for traditionalisme" og fortalte Associated Press, at Rusland ikke ville "gentage de fejl, der findes i Vesten" - det skriver Unilad.

Han tilføjede:

“Disse fejl er efter min mening grundlæggende, når visse personer — LGBT-samfundet eller visse racegrupper — får yderligere særlige rettigheder. Flere rettigheder end flertallet,”

Andre steder i forfatningsskiftet lykkedes det Putin at indføre  en nulstilling på sin egen periode som præsident, hvilket betyder, at han nu kan tjene yderligere to seksårige perioder- på trods af at hans nuværende embedsperiode udløber i 2024.

Læs også

Japan vil lede radioaktivt materiale ud i havet

 

Dagens Gossip